www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Γαλανάκης, "άμεσα να γίνει καθαρισμός των ρεμάτων στο Επάνω Μεραμπέλο"

Σφόδρα διαφωνεί ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Δημήτρης Γαλανάκης με τα όσα δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ λίγες μέρες πριν ο υπεύθυνος των έργων της Π. E  του νομού Δημήτρης Καμαράτος σε ότι αφορά την κατάσταση των ρεμάτων στο επάνω Μεραμπέλλο. 
«Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Καμαράτος, υπάρχουν ρέματα που χρήζουν άμεσης επέμβασης των μηχανημάτων. Για παράδειγμα αυτό που είναι στην Βουλισμένη για το οποίο ακόμα και η ίδια η αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη έχει ενημερωθεί από την πρόεδρο του χωριού και έχει συμφωνήσει πως χρειάζεται να επέμβει ο εργολάβος. 

Όμως ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει και σε καμία περίπτωση στα ρέματα αυτά δεν ζουν ούτε και αναπτύσσονται οργανισμοί φυτά και ζώα.» επισημαίνει ο κ. Γαλανάκης ο όποιος για σειρά ετών ως εργαζόμενος στην Νομαρχία του νομού είχε την ευθύνη του καθαρισμού των ρεμάτων και έτσι από την εμπειρία του γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα. 

«Πρόσφατα επισκεφθήκαμε με την δημοτική σύμβουλο Έφη Βελημβασάκη και είδαμε την άσχημη κατάσταση σε πολλά από αυτά. Το έργο του καθαρισμού έχει δοθεί σε εργολάβο ο οποίος όμως βρίσκει προφάσεις διαρκώς και δεν βάζει τα μηχανήματα να καθαρίσουν ενώ στο παρελθόν αυτό έχει γίνει πολλές φορές. Εμείς ήρθαμε σε επαφή με άλλο χειριστή ο οποίος και μπορεί να αναλάβει την εν λόγο εργασία, άρα δεν είναι θέμα ικανότητας ή μη, αλλά πάνω απο όλα προγραμματισμού και απαιτήσεων.» είπε ακόμα. 

Τόσο ο ίδιος όσο και κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι αν ο χειμώνας είναι μαλακός έχει καλός αν όμως έχουμε αρκετό νερό αυτό θα σημάνει την υπερχείλιση του ρέματος και την δημιουργία προβλημάτων στις περιουσίες που γειτονεύουν με το ρέμα και όχι μόνο αυτό της Βουλισμένης αλλά και άλλων στην περιοχή.


ΘΑΝΟΣ Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου