www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Την συμπαράσταση και την βοήθεια όλων ζητούν οι δικηγόροι του νομού.

Την στήριξη όλων των τοπικών φορέων από βουλευτές Περιφέρεια ,Δήμους συλλόγους, επιμελητήριο και ομάδες πολιτών ζητούν οι δικηγόροι του νομού σε ότι αφορά το θέμα της κατάργησης των μεταβατικών εδρών των εφετείων. 
Στην γενικής τους συνέλευση που έγινε χθες στη Νεάπολη οι δικηγόροι αποφάσισαν πριν προβούν σε όποια μορφή κινητοποίησης να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια του διαλόγου με το Υπουργείο και με ένα φάκελο υποστηρικτικό από όλους να γίνει μια συνάντηση με τον Υπουργό καθώς όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου του νομού Νίκος Παπαδάκης ίσως οι αποφάσεις αυτές να λαμβάνονται σαν ασκήσεις επί χάρτου χωρίς η πολιτική ηγεσία να γνωρίζει πόσα προβλήματα δημιουργούνται. 

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε ανωμαλία χωρίς πρώτα να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανές προσπάθειες ώστε να πείσουμε την ηγεσία του Υπουργείου για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται με την κατάργηση των μεταβατικών εδρών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε με την βοήθεια και την συμπαράσταση των φορέων και των αρχών ώστε το αίτημα μας να πάρει κοινωνικό χαρακτήρα το όποιο θα υποστηριχτεί από όλους.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος.


 Το άλλο θέμα που απασχόλησε την γενική συνέλευση των δικηγόρων του νομού ήταν αυτό της στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών με προσωπικό. Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης ήδη από χθες τοποθετήθηκαν 2 εργαζόμενοι στο πρωτοδικείο, 2 στο ειρηνοδικείο και ένας στην εισαγγελία και έτσι με κάποιο τρόπο έστω καταπραΰνεται το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού,. 

Η εξέλιξη αυτή που προήλθε από την κινητικότητα των εργαζομένων δεν λύνει το πρόβλημα όμως δίνει μια ένεση στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, είπε. Οι δικηγόροι πλέον βάζουν πλώρη για την ενημέρωσης των τοπικών φορέων και αρχών ώστε τα αιτήματα τους να γίνουν αιτήματα της ίδιας της κοινωνίας πριν προχωρήσουν σε αλλά μέτρα πίεσης. 

Ακόμα τα μέλη του συλλόγου του νομού ενημερώθηκαν για την προοπτική της δημιουργίας ενός κέντρου εκπαίδευσης διαμεσολαβητών στην Κρήτη ώστε σε όλες πλέον τις δίκες είτε αστικού είτε ποινικού χαρακτήρα που απαιτείται η παρουσία διαμεσολαβητή να μην γίνονται ταξίδι πολύ έξοδα και χρεώσεις που μπορούν να αποφευχθούν στην Αθήνα. 

Όλες οι υποθέσεις με υπερχρεωμένα νοικοκυριά ή επιχειρήσεις θα μπορούν με τον τρόπο αυτό να δέχονται διαμεσολαβητές από την Κρήτη γεγονός που θα συμβάλει και στην οικονομία και στην ευκολία και την ταχύτητα λύσεων των υποθέσεων  αυτών, είπε τέλος κ. Παπαδάκης.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου