www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ναυαρχίδα μας ο τουρισμός, ακούστε εδώ.

O Ελληνικός τουρισμός συνεισφέρει 16,4 % στο ΑΕΠ, καλύπτει το 51,2 %, του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, απασχολεί έναν στου πέντε κατοίκους της χώρας και δημιουργεί 34 δις στην συνολική ζήτηση της οικονομίας. 
Είναι μόνο μεριά από τα στοιχεία που φανερώνουν την σημαντικότητα και την σπουδαιότητα που έχει για την χώρα η ναυαρχίδα της ανάπτυξης που σαφώς και είναι ο τουρισμός μας. Παρόν στις εργασίες του συνεδρίου του ΣΕΤΕ σαν μέλος του ήταν ο Φώτης Κοκοτός ο οποίος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ τόνισε πως τα επόμενα χρόνια είναι τα χρόνια όπου ο τουρισμός στην Ελλάδα θα εκτοξευτεί και για αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. 

«Τις προηγούμενες μέρες ακούσαμε από τους ανθρώπους κυρίως που μας φέρνουν τουρισμό τα καλά και τα άσχημα της χώρας, τι έχουν σκοπό να κάνουν πια τα πλάνα τους, μας ζήτησαν τι πρέπει εμείς να κάνουμε σαν χώρα και βέβαια μας τόνισαν ότι οι πύλες εισόδου στην Ελλάδα χρειάζονται ανάπτυξη που θα μπορέσει να καλύψει την είσοδο περισσότερων επισκεπτών. Ακόμα ακούσαμε ότι πλέον ο τουρισμός από την γειτονική Τουρκία μπορεί να αυξηθεί πάρα πολύ ενώ εν αναμονή βρίσκονται και οι Κινέζοι που είναι ένα διαφορετικό προφίλ επισκεπτών καθώς δεν έρχονται για να πάρουν χρώμα ή να κάνουν διασκεδαστικές διακοπές. Οι ηλικίες των επισκεπτών 50 ετών και άνω θα γνωρίσουν επιπλέον ανάπτυξη όπως και ο τουρισμός με τις κρουαζιέρες επίσης.» είπε ο κ. Κοκοτός και τόνισε ότι ο ρυθμός της ανάπτυξης του τουρισμό παγκόσμια καλπάζει και στα επόμενα 15 χρόνια όλα τα προϊόντα του τουρισμού θα αυξηθούν με ταχείς ρυθμούς. 

Το διακύβευμα είπε είναι αν η χώρα θα μπορέσει το κομμάτι που έχει να το κρατήσει και βέβαια να το αυξήσει και αυτό θα το κάνει μόνο όταν θα λάβει σοβαρά υπόψη της όλα όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο του ΣΕΤΕ από τους ανθρώπους του τουρισμού για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη πορεία του σε βάθος χρόνου στην χώρα μας. 

Στο 13ο συνέδριο με τίτλο τουρισμός και ανάπτυξη που έγινε από τον ΣΕΤΕ τονίστηκαν τα υπέρ και τα κατά και παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις των αγορών και οι νέοι τρόποι σε ότι αφορά το μάρκετινγκ, τις ηλεκτρονικές κρατήσεις και τους εναλλακτικούς τρόπους ταξιδιών. 

Ο κ. Κοκοτός πρόσθεσε ακόμα   ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να στηριχτεί το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε Ρόδο και Κρήτη καταρχήν με ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης των επισκεπτών σε Ρώσους και Τούρκους θα δώσει ουσιαστική ώθηση στον Ελληνικό Τουρισμό τα επόμενα χρόνια. 

Τέλος είπε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ναι μεν καλή αλλά και κρίσιμη μαζί από την στιγμή που θα πρέπει να αποδείξουμε και να πείσουμε τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς ότι έχουμε λάβει το μήνυμα και εργαζόμαστε ώστε αν καλύψουμε τα όποια κενά κυρίως σε υποδομές σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδικό δίκτυο έχουμε.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου