www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κοινωνική υπηρεσία ΧΩΡΙΣ προσωπικό.

Με αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι χθες η συνεδρίαση του νέου ΔΣ. του Ο. Κ.  Υ.  Δ. Α.  Ν.  με τα μέλη του συμβουλίου να αντιμετωπίζουν αιτήσεις γονέων για μειώσεις και απαλλαγες τροφειων. 
Το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα μετά από εισήγηση του προέδρου Νίκου Μουδατσάκη θα γίνει θεματικό συμβούλιο ώστε να αποφασιστούν νέα ότι σε ότι αφορά τα τροφεία  και να γίνει μια εκ νέου αναπροσαρμογή τους ενώ άμεσα θα ερωτηθούν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ένα θα είναι εφικτό να επέλθει μια συνολική μείωση των τροφείων σε ποσοστό 25 % σε όλα τα παιδιά.  

Εως την Δευτέρα δε, θα λειτουργήσει και το νέο τμήμα στην Αμμούδα το οποίο θα φιλοξενήσει ακόμα 15 παιδιά μικρής ηλικίας. Δεδομένο είναι ότι  όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση από όλους ότι οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλες και ότι άμεσα θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της δημιουργίας ακόμα ενός παιδικού σταθμού στον Άγιο Νικόλαο και ακόμα ενός ίσως στο Σίσι μιας και τα παιδιά από εκεί αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικούς σταθμούς γειτονικών πόλεων.

 «Το οικόπεδο στον Άγιο Νικόλαο υπάρχει σε θέση καλή που έχει βρεθεί και μένει να δούμε πως θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε με πλέον  καλύτερο τρόπο τα χρήματα του ΟΚΥΔΑΝ ώστε να δημιουργήσουμε ακόμα ένα παιδικό σταθμό στην πόλη.» είπε. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά με τα μέλη του Δ.Σ να δείχνουν ότι έχουν και όρεξη και διάθεση να υποστηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους το κοινωνικό πρόσωπο που ο Δήμος πρέπει να έχει παίζοντας ρόλο συμπαραστάτη και βοηθού στις αδυναμίες που παρουσιάζονται σε ομάδες των τοπικών κοινωνιών του Δήμου. 

Άμεσα δε θα γίνει μια προσπάθεια συντονισμού των δράσεων όλων των φορέων ώστε να υπάρξει συντονισμός κάτω από την ομπρέλα του Δήμου ώστε  καμέα διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο να μην πηγαίνει χαμένη. 

Μεγάλο δε αγκάθι παραμένει για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του ΟΚΥΔΑΝ το προσωπικό από την στιγμή που άμεσα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων  στην διοίκηση του ΟΚΥΔΑΝ και μένει μόνο μία εργαζόμενη η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου