www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

"Δεν ζούμε προστατευμένοι σε καμία γυάλινη σφαίρα", δηλώνουν οι δικηγόροι της Κρήτης.

«Οι δικηγόροι είναι κομμάτι της κοινωνίας και έχουν υποστεί όλα όσα έχουν υποστεί όλοι οι  πολίτες στην περίοδο της οικονομικής κρίσης ενώ πολλές φορές καλούνται να εξυπηρετήσουν και καταστάσεις πολιτών οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τα νομικά τους έξοδα.» 
σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος των δικηγόρων του νομού Νίκος Παπαδάκης μετά την συνάντηση των Δ.Σ των Δικηγορικών συλλόγων της Κρήτης που έγινε στο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο. 

Στην άτυπη αυτή συνάντηση των εκπροσώπων των δικηγόρων της Κρήτης είχαν που είχε ξεκινήσει, για μια περίοδο είχε σταματήσει και τώρα ξεκίνησε ξανά οι δικηγόροι συζήτησαν θέματα του κλάδου τους που αφορούν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. 

Οι συχνές επαφές των δικηγόρων της Κρήτης είχαν ατονήσει από την περίοδο που υπήρχε η ένταση μεταξύ των περιοχών του νησιού σε ότι αφορούσε την έδρα του Εφετείου, μια «κόντρα» όμως που επ ουδενί δεν διέσπασε τις καλές σχέσεις των επαγγελματιών του κλάδου, όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης. Αρχές του καλοκαιριού οι σύλλογοι των δικηγόρων του νησιού είχαν συναντηθεί ξανά στο Ρέθυμνο και μετά τα μέλη του Δ.Σ του νομού Λασιθίου ανέλαβαν να φιλοξενήσουν την επόμενη.

 «Θέλουμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας ώστε να κάνουμε μια προσπαθεί εναρμόνισης μας οι σύλλογοι της Κρήτης από την στιγμή μάλιστα που είμαστε έτσι και αλλιώς μια ξεχωριστή ενότητα. Κάποια πράγματα είναι κοινά και καλό είναι να έχουμε και γνώση και κοινή στάση και να μην έχουμε αντιφάσεις όπου και αν συμβαίνουν στο νησί.» είπε ο κ. Παπαδάκης και ξεκαθάρισε απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτές οι άτυπες ουσιαστικά συναντήσεις, δεν υποσκάπτουν σε καμία περίπτωση τα συνδικαλιστικά κεντρικά όργανα των δικηγόρων και την ολομέλεια των προέδρων. 

«Το κυρίαρχο όργανο κάθε συλλόγου είναι η γενική του συνέλευση και από εκεί και πέρα είναι η ολομέλεια των προέδρων και οι αποφάσεις αυτές εφαρμόζονται έτσι και αλλιώς σε όλη την επικράτεια. Με τις συναντήσεις αυτές του άτυπου οργάνου που έχει προκύψει παράγονται πολλές φορές ιδέες και βρίσκονται λύσεις σε διάφορα θέματα. Στην τελευταία μας συνάντηση μας απασχόλησε αρκετά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την κατάργηση των μεταβατικών εδρών των μονομελών πλημμελειοδικείων, όχι μόνο στο νομό μας αλλά σε όλη την Κρήτη. 

Ακόμα το θέμα του νέου θεσμού της διαμεσολάβησης, διάφορα θέματα δικά μας σε επίπεδο εργασιακής ασφάλισης και ΙΚΑ ενώ δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους το θέμα με την τεράστια έλλειψη προσωπικού στα δικαστήρια και στις υπηρεσίες τους. Οι δικηγόροι είδαν ακόμα θέματα που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πωλητών σε συγκεκριμένα θέματα που τρέχουν άμεσα, όπως για παράδειγμα με τις ενστάσεις και τις προσφυγές για τον ΕΝΦΙΑ ώστε να βγουν κοινές δράσεις που όλοι θα μπορούν να ακολουθούν με τρόπο να βοηθηθούν και να στηριχτούν οι πολίτες.

 «Δεν θα σταματήσω να το διατρανώνω εκ μέρους όλων των συναδέλφων ότι και εμείς έχουμε υποστεί ότι όλοι οι άλλοι οπότε και οι κοινωνικός μας ρόλος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, βοηθάμε όσο μπορούμε και πολλές φορές τόσο προσωπικά όσο και οικονομικά βιώνουμε δυσκολίες. 

Δεν ζούμε προστατευμένοι σε καμία γυάλινη σφαίρα, είμαστε κομμάτι των τοπικών κοινωνιών και ξέρουμε ότι οι πελάτες μας έχουν άλλες προτεραιότητες πρώτα να ικανοποιήσουν, από γιατρούς, φάρμακα, διατροφή, τα έξοδα των απιδιών τους και ένα σωρό υποχρεώσεις.» είπε ο πρόεδρος ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει γενική συνέλευση των δικηγόρων του νομού για να συζητηθούν όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΑΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου