www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ρωτάμε και ψάχνουμε...

Με τον υδράργυρο την Παρασκευή να έφτασε ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή μας, είναι δεδομένο ότι κανείς δεν έχει σκεφτεί ακόμα να παραγγείλει και να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης.
 Όλοι παρόλα αυτά περιμένουμε τα κρύα της επόμενης περιόδου οπότε μας απασχολεί τελικά σε ποιο επίπεδο θα κινηθούν οι τιμές σε επίπεδο τοπικό. Γνωρίσουμε ότι οι αποστάσεις παίζουν και αυτές τον ρόλο τους σε ότι αφορά το κόστος των μεταφορικών οπότε και πάλι περιμένουμε στα ανατολικά η τιμή να είναι λιγάκι πιο ακριβή από άλλες περιοχές στην Κρήτη. 

Με βάση τα στοιχεία που προέρχονται από το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου ανάπτυξης, του πλέον επίσημου φορά σε ότι αφορά τις τιμές των καυσίμων, το Σάββατο το μεσημέρι μόνο 2  πρατήρια στο νομό είχαν καταχωρήσει τιμή για πετρέλαιο θέρμανσης και η τιμή τους ήταν από 1,09 έως 1,10 ανά λίτρο, την ιδία στιγμή στο νομό Ηρακλείου είχαμε 28  καταχωρήσεις με τιμές από 1,06 έως 1,12 ανά λίτρο. 

Οι τιμές του καυσίμου είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών του αργού, αλλά και χάρη στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30%.  

Οι πρατηριούχοι συνιστούν στους πολίτες να μπαίνουν στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου στην διεύθυνση  http://www.fuelprices.gr/ να κάνουν την έρευνα αγοράς τους, να διασταυρώνουν το τελικό ποσό με τον πρατηριούχο και να προχωρούν στην όποια παραγγελία.


ΘΑΝΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου