www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Φυσικές εξελίξεις.

 Τα πάντα κυλούν, και προπάντων ο χρόνος. Και όμως δεν τον αξιολογούμε, δεν τον εκμεταλλευόμαστε, δεν τον σεβόμαστε. 

Συναντούμε φίλους που παίζαμε μαζί σαν παιδιά, και παραξενευόμαστε που… μεγάλωσαν, που άσπρισαν, που έγιναν παππούδες, που συνταξιοδοτήθηκαν. 

Πρέπει να νοιώθουμε ευτυχείς που προλάβαμε και… μεγαλώσαμε, που γνωρίσαμε και λογικούς και δραστήριους ανθρώπους, που υπηρετούν ή υπηρέτησαν το επάγγελμα τους και κατά συνέπεια τον συνάνθρωπο.

 Ένας τέτοιος άνθρωπος της αθόρυβης και ουσιαστικής προσφοράς στον άνθρωπο, από τα … μετόπισθεν της Ιατρικής στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, είναι η Βιοπαθολόγος Ιατρός Ειρήνη (Ρένα) Τράνακα-Σαραντόγλου. Είναι η Διευθύντρια του Μικροβιολογικού, στο οποίο έχει εργαστεί επί 15ετία. Προσεχώς θα παραιτηθεί λόγω συνταξιοδότησης της.


Φυσική συνέπεια είναι να υπάρξει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κενό στη θέση της, που πιστεύουμε ότι θα καλυφθεί επάξια. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος …ακόμη και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου-Λασιθίου … των συνενωμένων.

 Η πρόθεση αποχώρησης είναι γνωστή στη Διοίκηση, κατά συνέπεια και η ανάγκη έγκαιρης αναζήτησης αντικαταστάτη.

Είναι σίγουρο πως ελάχιστοι επισκέπτες και νοσηλευόμενοι του Νοσοκομείου έχουν αξιολογήσει την προσφορά και τη σπουδαιότητα των Εργαστηρίων, και των εργαζομένων σε αυτά. Και αυτό είναι φυσικό, όσο και η ευγενής απόφαση της κας Τράνακα να αφιερώσει-δωρήσει στη Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου τα Πανεπιστημιακά κλπ συγγράμματα που διαθέτει.

Η απόφαση της αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν από όσους την γνωρίζουν, όπως και η άρνηση της να  δημοσιοποιηθεί η ενέργεια της. 

Παρά ταύτα, παρακάμπτω συνειδητά τη θέληση της αυτή, διότι η κίνηση αυτή της δωρεάς της,  όσο και η πολύχρονη- αθόρυβη προσφορά της στο Λασιθιώτη ασθενή είναι γεγονότα άξια λόγου, μίμησης  και ευχαριστιών.
Ευχές για καλή συνέχεια.-
                                                                                         Άγιος Νικόλαος 17-10-2014
                                                                                       Μιχάλης Σταυρακάκης-Λάτιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου