www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η καυτή πατάτα του Στεφανάκη και...άλλα

Γνωρίζουμε όλοι την γιορτή πατάτας που κάθε καλοκαίρι γίνεται στην περιοχή του Δήμου οροπεδίου Λασιθίου, γιορτή που στην κυριολεξία τιμά την ντόπια γη για την παραγωγή της εξαιρετικής ποιοτικής πατάτας του οροπεδίου Λασιθίου και την οποία τιμούν με την παρουσία τους χιλιάδες επισκέπτες. 
Ρωτήσαμε τον νέο Δήμαρχο Γιάννης Στεφανάκη να μας πει ποιο θέμα είναι για το ίδιο αυτό που μπορεί να χαρακτηρίσει σαν καυτή πατάτα και που χρειάζεται άμεσα λύση είναι αυτό του προσωπικού. 

Όπως έχει γράψει ξανά η ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος εστιάζει όχι στο θέμα της ποιότητας του προσωπικού αλλά σε αυτό της ποσότητας από την στιγμή που οι λίγοι εργαζόμενοι του ορεινού Δήμου του νομού δεν μπορούν ν να τα κάνουν όλα. «Χρειαζόμαστε κατά ελάχιστο 7 άτομα προσωπικό ακόμα ώστε να είμαστε σε θέση χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που δικαιούνται οι δημότες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας. 

Βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με στελέχη της κυβέρνησης και της πολιτείας ώστε να βρεθούν τρόποι για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το απαραίτητο προσωπικό.» είπε και διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου στην παρούσα φάση έχουν επιφορτιστεί με τα πάντα. Υπάρχει εργαζόμενος με 19 αρμοδιότητες, είπε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος για να αποδείξει του λόγου το αληθές.

 Όπως είναι όμως λογικό οι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν καθημερινά μόνο τις ανάγκες των πολιτών και των Δημοτικών υπηρεσιών, βρίσκονται σε θέσεις σε μια Δημοτική υπηρεσία και για να υλοποιήσουν το κομμάτι της ανάπτυξης, της ώθησης και της εξωστρέφειας που έτσι και αλλιώς είναι στα βασικά πλάνα της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου οροπεδίου Λασιθίου.

 Ακόμα ο Δήμαρχος έχει ήδη ξεκινήσει νωρίς νωρίς να δείχνει την καλή του διάθεση για δημιουργία συμμαχικών συνθηκών με όμορους Δήμους ώστε από κοινού να γίνουν πράγματα που θα ωφελήσουν όλους. Έτσι ήδη συζητά τόσο με τον Δήμο Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας θέματα αναπτυξιακά αλλά και καθημερινά όπως η υγεία και τα οδικά αλλά και με τον Δήμο Χερσονήσου ζητήματα που άπτονται των περιοχών τους. 

Το βλέμμα όμως και το όραμα της νέας Δημοτικής αρχής είναι να δώσει στους νέους ανθρώπους και τις επαγγελματικές ευκαιρίες και τις δυνατότητες ώστε να παραμείνουν στην περιοχή και εκεί να αναπτύξουν καινοτόμες δράσεις και να δημιουργήσουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες προσφέροντας στην τοπική οικονομία και κοινωνία την δυνατότητα ύπαρξης μιας ζωντανής ορεινής περιφέρειας.

 «Οι καινοτόμες καλλιέργειες στον πρωτογενή τομέα δίνουν πολλές δυνατότητες σε νέους ανθρώπους και εμείς θα βρισκόμαστε στο πλευρό όλων όσων το επιχειρήσουν» είπε ενώ σε ότι αφορά την διαδημοτική συνεργασία σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, είπε ότι είναι υπέρμαχος μιας αυτοδιοίκησης για όλους με την συμμετοχή όλων. 

‘Σε ότι αφορά κοινά μας θέματα στην ανατολική Κρήτη οι Δήμοι οφείλουμε να είμαστε μαζί και να διεκδικούμε ο ένας το καλό του άλλου που στο τέλος θα είναι το καλό όλων μας. Εκτιμώ ότι οι παρούσες συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για συνεργασίες μεταξύ μας.» είπε τέλος.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου