www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Οχι άλλα χτυπήματα στον Αγιο Νικόλαο.

Είναι ανάγκη να στηριχτεί η πόλη και η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, που επί μακρό χρονικό διάστημα παραμένει χωρίς την εκδήλωση πραγματικού ενδιαφέροντος από πλευράς του κράτους, ενώ το τελευταίο διάστημα δέχεται διαρκώς «χτυπήματα κάτω από τη μέση»,
 με την υφαρπαγή δομών και υποδομών που εξασφαλίστηκαν με αγώνες και διατηρούνται με θυσίες των κατοίκων, όταν στην υπόλοιπη Κρήτη τα ίδια και περισσότερα προσφέρονται πληθώρα και διατηρούνται με τη μέριμνα της πολιτείας.
Αυτό τόνισαν στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Πλακιωτάκη τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης, ζητώντας του να υπερασπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο τα δίκαια συμφέροντα της πρωτεύουσας του Νομού Λασιθίου – της πόλης που ηγείτο επί χρόνια στον τουριστικό τομέα της Κρήτης και σήμερα αγωνίζεται να περισώσει ό,τι έχει απομείνει, χωρίς να σταματάει η φθίνουσα πορεία που έχει λάβει ως τουριστικός προορισμός.

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται σε διαρκή άμυνα απέναντι στις απανωτές επιθέσεις που δέχεται, μετρώντας συνεχώς ήττες και απώλειες που αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τη θέση και την ισχύ του. Αυτό όμως έχει αρνητικό αντίκτυπο και σοβαρές συνέπειες στην τοπική οικονομία και στην τοπική κοινωνία, που χειμάζονται από μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και επιπλέον υπονομεύονται με όλες αυτές τις μεθοδευμένες κινήσεις, απειλώντας εκείνο που δημιούργησε ο κόσμος με τη δουλειά και τις επενδύσεις του, απουσία της μέριμνας και της στοργής του κράτους, να καταρρεύσει.

Τα χρονίζοντα προβλήματα και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή των ελάχιστων οδικών έργων που ξεκίνησαν στην περιοχή, η συνεχής υποβάθμιση του κεντρικού νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η διαρκής απειλή απομάκρυνσης της Τουριστικής Σχολής, η απώλεια του ενός Τμήματος ΤΕΙ και η αβέβαιη τύχη του άλλου που παραμένει, το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου, η υποστελέχωση των Υπηρεσιών ΙΚΑ, ΔΟΥ, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου κλπ., η απειλή υποβάθμισης του Τελωνείου, η βαλτωμένη συμπλήρωση των υποδομών του λιμανιού, η βαλτωμένη υπόθεση κατασκευής του υποθαλάσσιου πάρκου, η διαρκώς αναβαλλόμενη ενεργοποίηση των υδατοδρομίων και λειτουργία των υδροπλάνων, το γερασμένο παραλιακό μέτωπο, η απώλεια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η απουσία ουσιαστικής τουριστικής προβολής, η απουσία πραγματικών κινήτρων και ενισχύσεων για ανανέωση και εκσυγχρονισμό της τουριστικής υποδομής, ήταν μερικά από τα πολλά θέματα που έθεσαν υπ' όψιν του υφυπουργού, περιγράφοντάς του το σοβαρό έλλειμμα σε επενδύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και ενισχύουν τη δυναμική ανάπτυξης του τόπου.


Τα προβλήματα του κλάδου

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του σωματείου μίλησαν για τα προβλήματα του κλάδου τους, το βαρύ φορολογικό καθεστώς που καταδυναστεύει και εξουθενώνει τις μικρές επιχειρήσεις.

Ειδικά για το ασφαλιστικό ζήτησαν τη βοήθεια του κ. Πλακιωτάκη ώστε οι οφειλές των επαγγελματιών να ρυθμιστούν σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις στο εξής και να παγώσουν τα οφειλόμενα παρελθόντων ετών. Μίλησαν για την αντιμετώπιση ορισμένων ελεγκτικών Υπηρεσιών, ζητώντας αν όχι περισσότερη ανοχή, τουλάχιστον αντίστοιχη αντιμετώπιση με άλλες τουριστικές περιοχές της Κρήτης.

Ζήτησαν από τον κ. Πλακιωτάκη, ειδικά τώρα που είναι μέλος της κυβέρνησης, να δώσει πιο ενεργά και δυναμικά το «παρών» και να φροντίσει να επιλύσει χρόνια μπλοκαρισμένα ζητήματα, δίνοντας στη δύσκολη αυτή φάση που περνά ο τόπος, την απόδειξη ότι η τοπική μας κοινωνία δεν είναι μόνη κι εγκαταλειμμένη, έρμαιο σε κέντρα αποφάσεων και μεθοδεύσεις που θα την απογυμνώσουν από κάθε ζωτική υποδομή που μπορεί να της εγγυηθεί μια πορεία προόδου στο μέλλον.

«Παρών»

Ο κ. Πλακιωτάκης κατέγραψε τα αιτήματα και τις επισημάνσεις του συλλόγου και δεσμεύτηκε να ενημερωθεί για αυτά από τις κεντρικές Υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων και στη συνέχεια να ενημερώσει το σύλλογο.

 Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι παρών και κοντά στον τόπο που εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά, ενημερώνεται διαρκώς με επισκέψεις και περιοδείες σε ολόκληρο το νομό και ζήτησε από τους επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκονται σε άμεση επαφή για ό,τι τους απασχολεί. 

Τους επεσήμανε παράλληλα να μην πιστεύουν ορισμένους «καλοθελητές», όπως τους χαρακτήρισε, που διαδίδουν ψευδείς κατηγορίες επιρρίπτοντας προσωπικά στον ίδιο, όποια αρνητική εξέλιξη προκύπτει, τονίζοντας ότι η διεκδίκηση του τόπου μας έχει αποτέλεσμα μόνο όταν εκφράζεται με ενότητα και σχέδιο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου