www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Χάνουν ξανά τα φαρμακεία.

Την ροή ενός καρδιογραφήματος θυμίζει η πορεία των τιμών στα φάρμακα καθώς από χθες ισχύουν νέες μειωμένες τιμές. 
«Αν δεν κάνω λάθος και αν ξέρω ακόμα να μετράω σωστά ίσως είναι και η 16η φορά μέσα σε ένα χρόνο  που αλλάζουν οι τιμές όλων των φαρμάκων στην χώρα μας. Η μείωση δε αυτή στα φάρμακα δεν προκύπτει από την μείωση  γενικότερα των τιμών στη αγορά τους αλλά από μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών.» διευκρίνισε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος  του φαρμακευτικού συλλόγου του νομού Θοδωρής Φουράκης.

 10 ποσοστιαίες μονάδες  κατά μέσο όρο θα μειωθεί το κέρδος των φαρμακοποιών το οποίο θα κυμανθεί τώρα στο 15 τις εκατό κατά μέσο όρο γενικά. 

«Το ποσοστό αυτό μπορεί να φαίνεται μεγάλο, και σε μερικές περιπτώσεις είναι εάν δεν υπήρχε το λεγόμενο rebate που σημαίνει ότι μας κρατάνε επιπλέον ένα ποσοστό από το 4 έως το  8 %, οπότε το ποσοστό μας από το 15 % φτάνει έως και το 7 % γεγονός pου βάζει ξανά στην συζήτηση το θέμα της επιβίωσης του Ελληνικού φαρμακείου.

 Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος της λειτουργίας ενός μέσου φαρμακείου στην χώρα μας και βέβαια αυξάνονται όλες οι πιθανότητες να βγουν στην ανεργία ακόμα πιο πολλοί άνθρωποι. 

Στο νομό μας είμαστε 150 εργαζόμενοι στα φαρμακεία, φαρμακοποιοί, βοηθοί και συνεργάτες, για το πόσοι θα μείνουν στην συνέχεια στην εργασίας τους θα το δούμε.» είπε και σχολίασε το αστείο της υπόθεσης που όπως είπε είναι ότι έχει η πολιτεία παγώσει τις τιμές σε κάποια φάρμακα έως το 2016 άρα από 1η 1ου του 2017 η τιμή τους απελευθερώνεται διότι θα μπουν στα Σούπερ Μάρκετ, και αυτό είναι ένα ακόμα πλήγμα στα έσοδα των φαρμακείων.

ΘΑΝΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου