www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τιμή απο τους ΝΕΟΥΣ Νεάπολης στον δικό μας Γιώργο. fotos video

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Νέων Νεάπολης, είχαν την ιδέα και την ευθύνη της διοργάνωσης τις διακριτικής εκδήλωσης τιμής σε ένα νέο συντοπίτη τους που έχει διαπρέψει κυρίως στον στίβο της…ζωής. 
Το βράδυ της Παρασκευής έξω από το σπιτάκι των ΝΕΩΝ στον Δημοτικοί κήπο της πόλης τιμήθηκε ο άνθρωπος που μας έκανε περήφανους παραδίδοντας σε όλους ,μαθήματα θέλησης για την ίδια την ζωή.

 Τιμήθηκε από τους ΝΕΟΥΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ο Γιώργος Κωστάκης ο δις ευρωπαίος πρωταθλητής φέτος στα άτομα με αναπηρία. Στον φιλόξενο κήπο της Νεάπολης και στην εκδήλωση των ΝΕΩΝ βρέθηκαν σχεδόν όλοι ενώ έλαμψαν με την απουσία τους μερικοί άλλοι.

 Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου, που ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε με τον Γιώργο για να τον συγχαρεί, ο αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης. «Είναι η καλύτερη βραδιά του φετινού καλοκαιριού για την περιοχή μας.» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος αμέσως μετά από την εισαγωγή και τον χαιρετισμό των μελών του συλλόγου δια στόματος Σοφίας Κορομπύλια ή οποία και παρουσίασε πολύ σύντομα το βιογραφικό του Γιώργου. 

«Τιμάται ο Γιώργος υπέρ πάσαν αξίαν γιατί έχει ήδη τιμηθεί στις καρδιές όλων μας, εσύ αγωνίστηκες και πήρες τα χρυσά μετάλλια και χρύσωσες τις δικές μας καρδιές και ψυχές.» είπε και τόνισε ότι η τοπική εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει προσευχές στον ίδιο για τον σπουδαίο αγώνα του. 

«Απόψε είμαστε όλοι εδώ όχι για να ακουστούμε εμείς αλλά για να τιμήσουμε τον Γιώργο, ένα δικό μας άνθρωπο, ένα φίλο μας.» είπε ο πρόεδρος της τοπικής Δημοτικής κοινότητας Νίκος Συλλιγάρδος ενώ ο αντιδήμαρχος Νεάπολης Κώστας Κοκκίνης τόνισε πως η εκδήλωση αυτή είναι διαφορετική γιατί τον Γιώργο τον τιμούν οι δικοί άνθρωποι, οι φίλοι του.  

«Όλη η Ευρώπη άκουσε δύο φορές τον εθνικό μας ύμνο για τα μετάλλια του Γιώργου, του δικού μας ανθρώπου που μας έκανε ξανά να νοιώσουμε περηφάνια και απέδειξε με το πιο τρανό τρόπο τι σημαίνει θέληση και έδειξε ότι η διαδρομή για να φτάσεις στο χρυσό μετάλλιο έχει περισσότερη αξία από ότι το ίδιο το μετάλλιο. 

Ο Γιώργος μας έδειξε και πως πρέπει να λειτουργούμε σαν κοινωνία    όπου σε δύσκολες εποχές που περνάμε τα πάντα από αποτιμούνται με άξιες και νούμερα χωρίς όμως αυτά να είναι τα πιο σημαντικά.  Το σημαντικό είναι αυτό που είπε ο .π. Τίτος, της εικόνας του σου δίνω το χέρι μου για να προχωρήσεις και να σε βοηθήσω να πετύχεις τον στόχο σου.» είπε και τόνισε την πολύ καλή πρωτοβουλία των ΝΕΩΝ Νεάπολης για την εκδήλωση αυτή.

 Ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου για ΑμΕΑ ΛΑΤΙΟΣ Μιχάλης Λεμονής, δημοτικός σύμβουλος, είπε ότι είναι δύο φορές χαρούμενος βλέποντας ξανά τη Νεάπολη να τιμά ανθρώπους που έχουν κάνει τις δυσκολίες τους παράδειγμα θέλησης και μίμησης κυρίως για τα παιδιά που τώρα θέλουν να ξεκινήσουν και μακάρι την επόμενη φορά να βρεθούμε σε μια ακόμα εκδήλωση τιμής για τον ίδιος σαν παραολυμπιονίκη. 

Προβλήθηκαν τα βίντεο με τις προσπάθειες του Γιώργου, τις απονομές και την υποδοχή που του έγινε όταν επέστρεψε, βίντεο που επιμελήθηκε ο Νίκος Κοϊνάκης από το anatolhspor.com

Ο ίδιος ο Γιώργος αμέσως μετά και από τους χαιρετισμούς πολιτών είτε με κουβέντες θάρρους και μαθημάτων που έδωσε ο ίδιος, όπως όσα είπε ο Νίκος Σαρακεινός διευθυντής του καταστήματος κράτησης Νεάπολης και του Θραψανιώτη που του διάβασε μερικές μαντινάδες, είπε πως αυτό που χρειάζεται είναι βοήθεια. 

«Ευχαριστώ τους ΝΕΟΥΣ για την τιμή και όλους όσους είστε εδώ απόψε σε αυτή την εκδήλωση, ευχαριστώ τους προπονητές μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου και όλο τον κόσμο. Στήριξη χρειαζόμαστε όλοι εμείς, βοήθεια και συμπαράσταση για να πάει ο αθλητισμός ακόμα πιο καλά.» σημείωσε ο Γιώργος Κωστάκης. 

Την ανθοδέσμη, την αναμνηστική πλακέτα και τον φάκελο με 500 ευρώ, σαν μικρό δείγμα βοήθειας, εκ μέρους των ΝΕΩΝ Νεάπολης προσέφερε στον πρωταθλητή Ευρώπης ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ Χαρά Γουλιδάκη.  

Την μουσική ανέλαβαν  στην συνέχεια οι «Αδιόρθητοι» Κωστής και Νίκος Συλλιγάρδος και ο Σωκράτης Μαστοράκης ενώ ο μπουφές ήταν επίσης φροντίδα των ΝΕΩΝ οι οποίοι ευχαρίστησαν όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση τιμής στον Γιώργο.






fotos video ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου