www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Όλοι για τα παιδιά...

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της εκδήλωσης του Σαββάτου 2 Αυγούστου στο δασάκι της Παιδόπολης Νεάπολης μιας και  όλοι οι δρόμοι εκεί οδηγούσαν. 
Από την μια ο χώρος, από την άλλη η ηρεμία της βραδιάς, η μουσική, οι υπέροχοι καλλιτέχνες και στο βάθος του μυαλού όλων ο σκοπός που δεν ήταν άλλος από την ενίσχυση της προσπάθειας για την νέα παιδική χαρά στον χώρο του Κέντρου προστασίας του παιδιού Λασιθίου. 

Τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, μας ταξίδεψαν και μας γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω, τονίζοντας για άλλη μία φορά πόσο σημαντική είναι η αγάπη, ο έρωτας και το καλό Ελληνικό τραγούδι στις μέρες μας.

 Ήταν τόσο αυξημένη η παρουσία και η συνεχής ρόη του κόσμου που οι εθελοντές της διοργάνωσης έτρεχαν να βρουν  περισσότερες καρέκλες για να εξυπηρετηθούν όλοι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου του Σωματείου κ. Γιώργου Μαυροειδή , της Αντιπροέδρου του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. κ. Μαρίας Κωστάκη και της κ. Ανδριάνης Γαλανού εκ μέρους των Μουσικών. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ορχήστρα και οι τραγουδιστές. 

Ο Γιώργος Σκοντινάκης στο μπουζούκι, ο Σωκράτης Μαστοράκης στο πιάνο, ο Μανώλης Κλώντζας στα κρουστά ,  ο Χρήστος Κακούρης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Μιχάλης Κλώντζας, η Χαρά Τυμπακιανάκη, ο Μπάμπης Τσακιρίδης και ο Κώστας Σύρμος, οι οποίοι για τρεις περίπου ώρες ερμήνευσαν ακούραστα παλιές και αγαπημένες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα. Η συναισθηματική φόρτιση ήταν διάχυτη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Ο κόσμος σιγοτραγουδούσε τα τραγούδια συμμετέχοντας ενεργά στην εκδήλωση. Παράλληλα, στο χώρο του Κέντρου, πραγματοποιήθηκε και το ετήσιο παζάρι του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Νεάπολης, με κατασκευές που έφτιαξαν τα μέλη του Σωματείου, εθελοντές και απλοί πολίτες που ήθελαν και αυτοί να προσφέρουν με τη σειρά τους.

Αποτέλεσμα της εκδήλωσης είναι ότι ο κεντρικός στόχος του Σωματείου που είναι η δημιουργία μιας όμορφης παιδικής χαράς αφήνει την πεποίθηση ότι σε λίγο καιρό θα επιτευχθεί.  Κάτι το οποίο οφείλεται τόσο στην πρόταση των μουσικών που εθελοντικά και αφιλοκερδώς συμμετείχαν όσο και στον κόσμο που στήριξε με αγάπη την εκδήλωση.

 «Συναισθανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε ως Σωματείο για την περαιτέρω πορεία του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου και θα πρέπει όλοι να στρατευθούμε έτσι ώστε να παρέχουμε στους φιλοξενούμενους τα αυτονόητα.  Παράλληλα επιβάλλεται να παραμένουμε σταθεροί στις βασικές μας αξίες και αρχές για να διατηρήσουμε ενεργό και δυναμικό το Σωματείο μας.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Μαυροειδής. 

Η βοήθεια όλου του κόσμου που βρέθηκε στο δασάκι της Παιδόπολης  καθώς και η ενεργή παρουσία του στις δράσεις του σωματείου στο επόμενο διάστημα είναι σημαντική και απαραίτητη και  πρώτιστα αποτελεί πνευματικό φάρο μέσα από την παραγωγή αξιών και πολιτισμού που έχουν σαν βασικότερο σκοπό και στόχο της ενίσχυση της παρουσίας όλων σε ένα χώρο που τα παιδιά έχουν ανάγκη τους ανθρώπους κοντά τους. 

Οι περισσότεροι φεύγοντας από την εκδήλωση σίγουρα έχουν κρατήσει μαζί τους τα χαμόγελα των παιδιών που είχαν τον ρόλο του οικοδεσπότη και που έδειξαν το πόσο πολύ χάρηκαν που τόσος κόσμος βρέθηκε στην δική τους αυλή.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Νεάπολης, καθώς και τα παιδιά του Κέντρου Προστασία του Παιδιού Λασιθίου, ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Τραγουδάμε τον έρωτα και την Αγάπη» με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Αυγούστου στο δασάκι του Κέντρου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους μουσικούς που πλαισίωσαν τη βραδιά. Τον εμπνευστή της εκδήλωσης, ενορχηστρωτή και μαέστρο Γιώργο Σκοντινάκη το Σωκράτη Μαστοράκη, το Μανώλη Κλώντζα στα κρουστά , το Χρήστο Κακούρη στην ηλεκτρική κιθάρα και τους τραγουδιστές:   Μιχάλη Κλώντζα, Χαρά Τυμπακιανάκη, Μπάμπη Τσακιρίδη και Κώστα Σύρμο.

Επίσης τους:  Δήμο Αγίου Νικολάου, Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, ΠΑΟΔΑΝ, εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, LATO FM,  ΒιοΑρωμα (Μανούσο και Κάλια Πεδιαδίτη), Γεωργαντωνάκη Ειρήνη, Γιαλελάκης Γιάννης, Γιαλελάκης Αντώνης, Δραγανίδου Λίτσα, Δρακάκη Αριστέα, Δρακάκη Πόπη, Λαγουδάκη Μάγδα, Λαγουδάκη Κατερίνα και Γιώργο, Λύκειο Ελληνίδων, Μαυροειδή Άννα, Ρουκουνάκη Ζαχαρένια, Σταυρακάκη Αγάπη, Τερζάκη Πόπη, Τζώρτζη Ευγενία, Φαρσάρη Μαρία, Πλευριτάκη, Μαρία, Ζαμπία Μαρρή, Ανθοπολείο Αθηνά, Λαβδάκη Κατερίνα. Μελιδονιώτη Αθηνά, Τζώρτζη Αθηνά , Τσιχλή Ελένη, Λύκειο Ελληνίδων, Ρένα Κοντάκη, Μαρία Κριτσωτακη, Μερόπη Κατσούλη, Μαρίνα Σταυρακάκη Ναυσικά Σταυρακάκη, Γιώτα Σουλαδάκη και Γιώργο Παπαχατζάκη.

Επίσης τα καταστήματα της Νεάπολης και του Αγίου Νικολάου, που μας πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρα αγορά μας. 

Τέλος,  όλους όσους συμμετείχαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου
Γιώργος Μαυροειδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου