www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ντόμινο τα κανόνια...

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που είχε κάνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ πριν μέρες ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης ότι το κανόνι του τουριστικού γραφείου Labirint  δεν θα ήταν το μοναδικό.
 Χθες ακόμα ένα τουριστικό γραφείο το Intaer ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι «ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές του από τις 5 Αυγούστου». Η πτώχευση του Intaer ήταν, σύμφωνα με στελέχη άλλων Ρώσων τουρ οπερέιτορ, αποτέλεσμα της πρόσφατης πτώχευσης του Labirint. 

Ο λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος τουρ οπερέιτορ αγόραζε αεροπορικές θέσεις από το Labirint. Έτσι, όταν πτώχευσε ο τελευταίος δεν μπόρεσε να καλύψει τις θέσεις στις αεροπορικές με τις οποίες συνεργάζονταν το Labirint, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει το πρόγραμμά του. Εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς σημειώνουν ότι αυτή την περίοδο υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη χώρα μας 500 πελάτες του συγκεκριμένου γραφείου, κυρίως σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδο. 

«Η αγορά του τουρισμού έτσι κινείται σε όλο τον κόσμο και όταν γονατίζει ένας μεγάλος παρασύρει και άλλους μικρότερους» είχε πει ο κ. Πελεκανάκης. Εν τω μεταξύ πηγές της ρωσικής αγοράς αναφέρουν ότι ο Intaer έχει εγγυητικές επιστολές ύψους 30 εκατ. ρουβλίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Η ασφαλιστική εταιρεία που έχει συμβληθεί με τον Intaer θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή στη Ρωσία, αλλά το ποσό της κάλυψης μικρό για να καλύψει την πελατεία του γραφείου. 

Αυτό άλλωστε παραδέχτηκε και με τις καθυσιχαστικές της δηλώσεις η υπουργός τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη η οποία μάλιστα τόνισε ότι οι ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις «κινήθηκαν με ωριμότητα» και ότι η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο προς τα έξω σε μία σημαντική τουριστική αγορά όπως αυτή της Ρωσίας.


ΘΑΝΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου