www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το θέμα του χωταξικού

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ συμμετείχε δια του επικεφαλή της κ. Καρατσή Πανίκου και του Δημοτικού Συμβούλου/Πολιτικού Μηχανικού κ. Γουναλάκη Γεωργίου ,στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου με θέμα την παρουσίαση της Α1 φάσης Αναθεώρησης Χωροταξικού Σχεδιασμού σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης .
Στην φάση αυτή , ουσιαστικά γίνεται αξιολόγηση των δράσεων και στόχων που είχαν εισαχθεί με την ψήφιση του Χωροταξικού Κρήτης το έτος 2003 , ενώ η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα γίνει με την Α2 φάση και οι προτάσεις πλέον θα εισαχθούν στην Β φάση της αναθεώρησης. Με την ευκαιρία αυτή θεωρούμε υποχρέωση μας , να επικροτήσουμε την πρωτοβουλία αυτή , του Δημάρχου Αγίου Νικολάου.

Πρωτοβουλία η οποία – κατά την άποψη μας – είναι στην θετική κατεύθυνση και από την πλευρά μας θα σταθούμε αρωγοί παρόμοιων μελλοντικών πρωτοβουλιών. Ευχόμαστε δε η πρωτοβουλία αυτή να μην περιορισθεί στον χωροταξικό σχεδιασμό σε επίπεδο Κρήτης αλλά να συνεχισθεί και στα απλά καθημερινά προβλήματα της πόλης και του Δήμου μας δεδομένου ότι αυτό είναι το ζητούμενο της συναίνεσης που επικαλούμεθα και επιζητούμε επί διετίας περίπου.

Επανερχόμενοι, θεωρούμε ότι το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα στην παρούσα φάση και θα προσπαθήσουμε κατά την Β φάση του σχεδιασμού να συμβάλλουμε με προτάσεις που αφορούν την περιοχή μας αλλά και τον ευρύτερο Δήμο μας, ώστε να σταματήσει κάποια στιγμή ο άναρχος σχεδιασμός και υλοποίηση ιδιωτικών και δημοσίων έργων έχοντας θεσπίσει ένα πλαίσιο αναπτυξιακό με στοχευμένες δράσεις αλλά και μέσα από το οποίο θα υπάρχει και το όραμα των επόμενων δεκαετιών για την Περιφέρεια Κρήτης.

Η δημοτική μας παράταξη έχει δεσμευθεί να προσπαθήσει - στο μέτρο του δυνατού - να εισάγει ένα νέο ήθος αντιπολίτευσης, ασκώντας αυστηρή και καλοπροαίρετη κριτική όπου χρειάζεται, αλλά χωρίς να διακατέχεται από κανένα καταστροφικό σύνδρομο, ώστε να μην μπορεί να αναγνωρίσει θετικές προσπάθειες όπως αυτήν. Να είστε σίγουροι ότι θα αναδείξουμε τις προσπάθειες αυτές μέσω των ηλεκτρονικών μέσων που ήδη διαθέτουμε αλλά και αυτών που σύντομα θα αποκτήσουμε ...

 Έχουμε επισημάνει πολλές φορές και προς όλες για κατευθύνσεις ότι για μας υπάρχει ένας και μόνος δρόμος , ο οποίος οδηγεί στην αλλαγή του τόπου μας , εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες συναινετικών διαδικασιών στην πορεία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου