www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

"Τα παιδιά είναι τα εύκολα θύματα"

Είναι σύνηθες κατά την σχολική περίοδο διάφοροι θεατρικοί θίασοι να περιπλανώνται στην χώρα και έχοντας την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου ή της εκάστοτε πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας διεύθυνσης να δίνουν παραστάσεις.
Από την μία αυτό είναι καλό διότι εδώ στην περιφέρεια τα παιδικά θέατρα δεν είναι αρκετά από την άλλη όμως η όποια παράσταση δεν θα πρέπει να θεωρεί τους μικρούς μαθητές σαν τα εύκολα θύματα της. Αγανακτισμένη μητέρα έστειλε στην ΑΝΑΤΟΛΗ φωτογραφία με τους υπευθύνους του έργου που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην πόλη να μοιράζουν φυλλάδια στους μαθητές μιλώντας τους για την παράσταση τους, το πόσο καλή είναι και το πόσα μηνύματα περνάει στους θεατές της. «Δεν έχω τίποτα κατά των παιδικών αυτών παραστάσεων με ενοχλεί όμως πάρα πολύ το θράσος μερικών ανθρώπων. Στο σχολείο μας κάθε μεσημέρι το σύνολο σχεδόν των γονέων περιμένουμε τα παιδιά μας να σχολάσουν. Θα ήταν καλύτερο εάν τα φυλλάδια δίνονταν σε εμάς τους γονείς και όχι στα χέρια των παιδιών προσπαθώντας μάλιστα να τους προπουλήσουν κιόλας εισιτήρια τα οποία βέβαια μετά θα θέλουν επίμονα να πάνε.
Τους λένε δε οι ίδιοι να πάρουν και τους φίλους και να έρθουν όλοι μαζί γιατί θα περάσουν υπέροχα 2 ώρες στο θέατρο. Με ρωτάν όμως εμένα ή τον κάθε γονέα αν έχουμε αυτή την οικονομική δυνατότητα; Εμείς έχουμε 3 παιδιά, το κόστος του εισιτηρίου ήταν 7 ευρώ επί 3, 21 συν κανένα γαριδάκι και χυμό φτάνουμε τα 25 ευρώ και βάλε. Για τι να μπαίνω στην άσχημη θέση να λέω ψέματα στα παιδιά μου ώστε να μην πάνε στο θέατρο. Αν είχα εγώ τα φυλλάδια θα κανόνιζα, όπως κάνουμε όλοι οι γονείς να μην πάνε όλα τα παιδιά αλλά μονάχα αυτά που η παράσταση είναι κοντά στην ηλικία τους, άλλωστε το μικρό τι θα καταλάβει; Δεν είναι σωστό στις δύσκολες εποχές που περνάμε να κάνουμε τα παιδιά μας να σκέφτονται άσχημα και να τους στερούμε τα λίγα που μπορούμε ακόμα να τους προσφέρουμε.» είπε και σχολίασε ότι κανονικά θα πρέπει η διαφήμιση των παραστάσεων αυτών να γίνεται μέσα από τους συλλόγους των γονέων και όχι να συμβαίνει αυτό το «παζάρι» έξω από τα σχολεία.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου