www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Όλοι στους δρόμους...δεν πάει άλλο!

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι του νομού στο ενδεχόμενο της ψήφισης νόμου που θα φορολογήσει τα αγροτεμάχια και καλούν τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού να το καταψηφίσει.
Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του νομού Γιάννης Μπρόκος είπε πως δεν είναι δυνατόν να φορολογούνται τα χωράφια των προγόνων μας ακόμα και στις επιπτώσεις εκείνες που δεν γίνεται καμία χρίση σε αυτά ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που διοργανώνουν κτηνοτρόφοι και αγρότες της Κρήτης στις 4 του Νοέμβρη στο Ηράκλειο η συμμετοχή πρέπει να δώσει την απάντηση των τα\τοπικών κοινωνιών στην πολιτεία.

«Ακόμα και με μια πιθαμή γη να έχει ο κάθε ένας από εμάς θα φορολογηθεί και πρέπει όλοι μαζί, είτε είμαστε κτηνοτρόφοι, αγρότες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι επαγγελματίες, να ενώσουμε τις φωνές μας για να μην περάσει αυτό το μέτρο, να μην πληρώσουμε ούτε ένα λεπτό του ευρώ. Αυτό το μέτρο δεν πρέπει να περάσει γιατί είναι εντελώς άδικο και πραγματικά οι κυβερνητικοί βουλευτές έρχονται προ των ευθυνών τους και τους καλούμε να μην ψηφίσουν υπέρ σε αυτή την ρύθμιση που είναι ένα ακόμα ασήκωτο βάρος στις πλάτες όλων μας.»

είπε ο ίδιος ενώ μιλώντας με πολίτες που δεν κάνουν καμία χρήση σε χωράφια τους λένε ότι θα τα χαρίσουν στο κράτος να τα διαχειρίζεται αυτό διότι δεν υπάρχει κανένα όφελος να το κρατήσουν σαν ιδιοκτησία τους. Είναι παράλογο να σημειώνει ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, συμπληρώνει ο πρόεδρος, ότι την χώρα θα την βγάλουν από την κρίση ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή και την ίδια στιγμή να σφίγγουν και άλλο την θήλεια της φοροεπιδρομής σε όλους μας.

 «Δεν μπορεί να αντέξει άλλο η πλάτη μας τους νέους φόρους, το τσεκούρωμα στις επιδοτήσεις, τις μειώσεις στις παροχές, ενώ από την πρώτη του επόμενου έτους από ότι μας λένε θα μπούμε όλοι στην διαδικασία να έχουμε μπλοκάκια. Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει σε ένα άνθρωπο 65 ή 709 χρόνων και ασχολείται με τα ζώα του μόνο όλη του την ζωή να βρίσκεται στην ύπαιθρο, πως θα καταφέρει να ανταπεξέλθει με την αυτή την διαδικασία. Να υπάρχει έλεγχος και τάξη αλλά με οικονομικά κριτήρια και όχι για όλους.» είπε ακόμα.

Σε ότι δε αφορά την κατάσταση του κλάδου τον χρόνο που περνάει είπε πως τουλάχιστον έχουν μειωθεί οι ζωοτροφές κατά 30 με 40 % και αυτό βοηθά κάπως τα πράγματα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου