www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Φιλοι Δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ μας μιλούν σαν απολυμένοι πια.

Καταιγιστικό από την μεριά των εξελίξεων στην Δημόσια Ραδιοφωνία και τηλεόραση ήταν το 24ώρο που πέρασε χθες όπου μετά από ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Κεδίκογλου ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Κύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης για τους 2.700 εργαζόμενους που απολυθήκαν ξέσπασε από παντού και βέβαια όχι μόνο για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για την μεθοδολογία που ακολούθησε η κυβέρνηση ώστε να επιτύχει τον σκοπό της. Η ΑΝΑΤΟΛΗ μίλησε χθες με τρεις εργαζόμενους της ΕΡΤ στο νησί μας οι οποίοι και κατέθεσαν τις αλήθειες τους από την μεριά των απλών εργαζόμενων.

Η Νέλλυ Κατσαμά από την ΕΡΑ Ηρακλείου είπε πως όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκε κανείς στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου όπου από νωρίς το βράδυ είχε κατακλυστεί από φίλους και φορείς σε μια προσπάθεια προστασίας του. «Ο διακόπτης του προγράμματος της ΕΡΑ εδώ στο Ηράκλειο δεν πρόκειται να πέσει όσο έχουμε μαζί μας τον κόσμο τους τεχνικούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ και όσο γνωρίζουμε ότι το δίκιο είναι μαζί μας. Κάθε λεπτό που περνά μας κάνει πιο δυνατούς και κάθε υπογραφή συμπαράστασης βοηθά πραγματικά πάρα πολύ.»

Η Φανή Καλαθάκη, συνάδελφος δημοσιογράφος στο κομμάτι της τηλεόρασης της ΝΕΤ όπου μόνης κάλυπτε το ρεπορτάζ μήνες τώρα σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, μια εργαζόμενη επί 12ώρου σχεδόν καθημερινά και με μισθοί 1100 ευρώ τόνισε πως το κομμάτι της ενημέρωσης που χάνεται από την ΕΡΤ δεν είναι απλά μια εργασία που απλά βάζει λουκέτο αλλά είναι μια γροθιά στην ίδια την Δημοκρατία. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μπούμε στο ίδιο τσουβάλι με τους συμβούλους που προσέβαλε ο ίδιος ο κύριος Κεδίκογλου με τις δεκάδες χιλιάδες των ευρώ. Πολύ καιρό τώρα μιλάγαμε για τα σφάλματα της ΕΡΤ και τις αδικίες που γίνονταν όμως κάποιοι προστάτευαν το ίδιο το σύστημα τους. Ακόμα μια αδικία που έκανε ο κ. Κεδίκογλου ήταν οτι σύγκρινε ένα ιδιωτικό κανάλι με την ΕΡΤ λες και η ΕΡΤ είναι μόνο ένα τηλεοπτικό κανάλι όταν όλοι γνωρίζουμε ότι είναι 3 κανάλια, οι κατά τόπους σταθμοί, είναι τα 27 ραδιόφωνα, η ψηφιακή τηλεόραση, η δορυφορική, το internet, το διαδίκτυο, το περιοδικό της ραδιοτηλεόρασης και το τεράστιο αρχείο της, είναι οι δύο ορχήστρες, συν την χορωδία και τόσα άλλα. Δεν είναι μόνο ένα κανάλι με ένα πρόγραμμα, και σαφώς δεν μπορεί να συγκριθεί με το μέγεθος της ΕΡΤ και τα όσα υπηρετεί. Η επίθεση που δεχόμαστε από τους ανθρώπους που έχουν δώσει τροφή στο τέρας είναι άδικη και πραγματικά καθόλου σωστά πραγματική.» είπε η Φανή.

Ο συνεργάτης ΕΡΤ στο νομό τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση, Ιάσων Ταβλάς μιλώντας την ΑΝΑΤΟΛΗ είπε πως στο μυαλό του πλέον υπάρχουν μονάχα οι σκέψεις όσων ανθρώπων βγαίνουν στην ανεργία για το τι θα κάνουν. «Αυτό που συνέβη ήταν και είναι άδικο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την πρόταση μομφής ενώ σαφώς νοιώθω προσωπικά προσβεβλημένος από τον τρόπο που έγινε όλο αυτό. Εργαζόμουν με δικό μου εξοπλισμό χωρίς κανείς να μου πληρώνει τα μεταφορικά μου έξοδα για τις ανάγκες των κομματιών της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» όπου όργανα ολόκληρη την Κρήτη.» είπε παραδεχόμενος παράλληλα ότι νοιώθει θιγμένος πολύ από τα λεγόμενα του κ. Κεδικογλου ενώ με δεδομένο ότι θα απολυθούν και άλλοι εργαζόμενοι κρούει το κώδωνα του κινδύνου για όλους.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου