www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κατανομή μαθητών από Δημοτικά σε Γυμνάσια

Επαναδιατυπώνουμε και επικαιροποιούμε τις διαχρονικές θέσεις της ΕΛΜΕ Λασιθίου σχετικά με την κατανομή μαθητών από τα δημοτικά στα γυμνάσια:
 1. Η κατανομή των μαθητών έχει στόχο την υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τον αποτελεσματικότερο και παιδαγωγικότερο τρόπο.

 2. Η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας κάθε σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας η οποία συντελείται σε αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη.

3. Όλα τα σχολεία είναι ισότιμα και δεν πρέπει να κατηγοριοποιούνται. Η κατανομή των απολυτηρίων οφείλει να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων και όχι τη συρρίκνωση τους.

4. Τα απολυτήρια των δημοτικών σχολείων πρέπει να κατανέμονται με διαφανείς διαδικασίες και μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων που είναι αρμόδια για αυτήν την κατανομή.

 5. Τα σχολεία υποδοχής πρέπει να θεωρούνται ισότιμα στην κατανομή των απολυτηρίων.

6. Επιδιώκουμε και εξασφαλίζουμε τις θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία και τη συνέχεια της υπηρεσίας τους στο ίδιο σχολείο.

7. Φροντίζουμε για την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ των συντελεστών της Σχολικής κοινότητας.

8. Αποκλίσεις μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο στη περίπτωση έλλειψης χώρων και υποδομών (αιθουσών, εργαστηρίων κ.λ.π.).

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιδιώκεται η διεκδίκηση των απαραιτήτων υποδομών για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στους μαθητές και ίσων δυνατοτήτων στα σχολεία. (χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία υπαρχουσών δομών εκπαίδευσης π.χ. να κλείσει ένα σχολείο για να εξυπηρετηθεί ένα άλλο).

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Καλιμάντζαλης Βασίλης


Η Γ. Γραμματέας  Ζερβάκη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου