www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Κοκκίνης, "έτσι πρέπει να είναι το Λιμενικό ταμείο."

Το Λιμενικό Ταμείο είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί μόλις ένα χρόνο, έχοντας ως σκοπό την κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση λιμενικών υποδομών στον Άγιο Νικόλαο.

Είναι πολλές οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου και η ευθύνη του μεγάλη για την παρουσία και λειτουργία της πόλης.


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Aγίου Νικολάου καλείται σε δύσκολους καιρούς και περισσότερο από ποτέ να αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί και να ανανεώσει μια γερασμένη και υποβαθμισμένη λιμενική ζώνη. Οφείλει να προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας συμβάλλοντας στην οικονομική, τουριστική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.


Έχουμε ήδη καταρτίσει ένα κατάλογο προτεραιοτήτων, θα συσκεφθούμε με τους συνεργάτες μας στο Δ.Σ., θα ακούσουμε τις προτάσεις και τις υποδείξεις των πολιτών και θα προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Για να μπορέσει όμως το Λ. Τ. να προχωρήσει και να παράξει έργο, απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις. Επειδή το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους, έχει νομοθετικά καθοριστεί η καταβολή τελών από όσους χρησιμοποιούν τις λιμενικές ζώνες.


 Είναι λοιπόν πολύ σημαντική η εξασφάλιση αυτών των εσόδων και η συνεπής καταβολή των τελών από τους συναλλασσόμενους με το Λιμενικό Ταμείο. Τα χρήματα αυτά του Λ.Τ. μέχρι σήμερα διαχειρίζεται ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Θα προσπαθήσουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας είτε το Λ.Τ. να αυτονομηθεί από το Δήμο, είτε να έχει ουσιαστική οικονομική στήριξη από το Δήμο.

Στην προσπάθεια μας για ριζική αναβάθμιση του έργου που θα επιτελέσει το Λ.Τ. είναι αναγκαία η στήριξη και η βοήθεια από όλους τους πολίτες. Απαιτείται υπευθυνότητα και συλλογικότητα από όλους, από τους δημόσιους φορείς, τους επιχειρηματίες, τους ιδιώτες και όλους τους εμπλεκομένους παράγοντες. 


Θα είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς όλων μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και ομοψυχίας. Ελπίζω πως όλοι κατανοούν την ανάγκη για τουριστική, αισθητική και περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών της πόλης. 

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην πόλη, η πόλη έχει δικαίωμα στην αλλαγή, αλλά η αλλαγή απαιτεί την συνεισφορά, την ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίηση όλων μας από τα πιο απλά και εύκολα, όπως τη σωστή απόθεση των απορριμμάτων μας όταν και όπου πρέπει, μέχρι και τα πιο δύσκολα όπως τη συνεπή καταβολή των λιμενικών τελών.

Εύχομαι καλή και καρποφόρα θητεία στο νέο Δήμαρχό μας και σε όλο το επιτελείο του. Θα ήθελα και δημόσια να τον ευχαριστήσω για τη τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευτεί την προεδρία του ΛΤΑΝ. 


Ευχαριστώ όλους όσους εμπιστεύτηκαν και οραματίστηκαν μαζί μας το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, το οποίο δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε στην πράξη με όλες μας τις δυνάμεις.

Με εκτίμηση
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ
Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου