www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ξεσικωτικό το κλίμα των εργαζομένων Δ.Ε στα νοσοκομεία.

Η ΥΠΕ Κρήτης είναι η τελευταία της χώρας στην προσπάθεια ένταξης των εργαζομένων Δ.Ε στον σύλλογο με πανελλήνια εμβέλεια Σύλλογος βοηθών  Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Η συγκεκριμένη κίνηση των εργαζόμενων που ήδη έχει όπως είπαν η Ζωή Καρανίκα και ο Μιχάλης Σχοιναράκης, 4,500 μέλη, δεν δημιουργείται ούτε διασπαστικά στις άλλες ομοσπονδίες των εργαζομένων και ούτε θα έχει σκοπό την να εργαστεί μόνο για τα μέλη της.  

Στην συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην αίθουσα συνεδριάσεων του νοσοκομείου, οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης προσπάθειας τόνισαν πως σε καμία περίπτωση η  κίνηση τους δεν δρα απέναντι σε κανένα, αντιθέτως θέλει να ενώσεις όλους τους εργαζόμενους Δ.Ε στα νοσοκομεία της χώρας  απλά θεωρούν ότι είναι απαραίτητο την περίοδο που διανύουμε ο κλάδος τους να έχει πιο στοχευόμενη δράση και να μην εξαρτάται από τις διαθέσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων  τους  που έχουν οι εκπρόσωποι των υπολοίπων 3ων ομοσπονδιών.  

«Τώρα ξεκινάμε το έργο μας και την δημιουργία μας ώστε όλοι οι εργαζόμενοι ΔΕ να έχουμε μια φωνή δυνατή και ειδικευμένη στα ζητήματα που μας απασχολούν.» είπε η κα. Καρανίκα και πρόσθεσε ότι είναι καιρός πλέον να μάθουν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν ότι δικαιωματικά τους ανήκει.  


Η ίδια μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ είπε ότι στην παρούσα φάση δημιουργούνται πανελλαδικά τα τοπικά σωματεία όπου υπάρχει ΥΠΕ ώστε να δημιουργηθεί αμέσως μετά  να συσταθεί η γενική συνομοσπονδία εργαζομένων. «Έχουμε να διεκδικήσουμε, και θα το κάνουμε, πολλά. Τώρα όμως στην συγκεκριμένη περίοδο στόχοι μας είναι δύο, η κατοχύρωση του τίτλου των νοσηλευτών και όχι των βοηθών και η μισθολογική ισοβάθμηση με τους συναδέλφους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Είναι παράνομο να προσφέρουμε υπηρεσίες και να μην αμειβόμαστε για αυτές, όπως λέει και αρ 22 του συντάγματος και η πρώτη παράγραφος του. Εργαζόμαστε σαν νοσηλευτές και ζητάμε να πληρωνόμαστε ανάλογα και ζητάμε την βοήθεια και την συμπαράσταση όλων ώστε να το επιτύχουμε.» είπε. Σε ότι αφορά το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των συναδέλφων το χαρακτήρισε όχι απλά καλό αλλά ξεσικωτικό για ένα κοινό αγώνα και μια ενωμένη φωνή του κλάδου των εργαζομένων Δ.Ε στα Δημόσια νοσοκομεία ενώ η συμμετοχή σε όλες τις ενημερωτικές συναντήσεις είναι πέρα έως πέρα πάνω από τις προσδοκίες τους.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου