www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Χωρίς προσωπικό η Π.Ε, του νομού

Κατά 40 περίπου στελέχη μειώθηκε η δύναμη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κατά την πρώτη περίοδο της αιρετής Περιφέρειας από το 2011 μέχρι σήμερα. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκονται 123 στελέχη στο δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας. Οι συνταξιοδοτήσεις, πρωτίστως, η αποχώρηση στελεχών για άλλες περιοχές, σε συνδυασμό με την απαγόρευση προσλήψεων που θεσμοθετήθηκε μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει σε αυτή την ιδιαίτερα δυσάρεστη και δύσκολη κατάσταση τις υπηρεσίες της αιρετής περιφέρειας στο Λασίθι.

Οι αποχωρήσεις Διευθυντών

Το σημαντικότερο όμως και μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά την περσινή χρονιά με τις αποχωρήσεις των Διευθυντών λόγω συνταξιοδότησης. Συγκεκριμένα, πέντε από τους έξι Διευθυντές αποχώρησαν, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ως εξαιρετικά σημαντική απώλεια, όχι μόνο λόγω της αριθμητικής μείωσης των υπαλλήλων που είναι αναπόφευκτη, αλλά και γιατί όταν φεύγουν υπάλληλοι με μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία δεν μπορεί άμεσα και γρήγορα να καλυφθεί το κενό που προκύπτει στην υπηρεσία τόσο σε περίπλοκα όσο και κρίσιμα θέματα.
Αλλά το πρόβλημα δεν σταματά στις περυσινές αποχωρήσεις, αφού και φέτος, μέχρι τέλος, του έτους, αναμένεται να υπάρξουν και ορισμένες νέες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.
Ειδικά στο μηχανολογικό τμήμα όπου υπάρχει κίνηση πολιτών και φόρτος εργασίας που σχετίζεται με το κοινό, θα υπάρξουν απώλειες με δύο ή τρεις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις και το κενό που θα προκύψει θα πρέπει να καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σύσκεψη

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κας Πελαγίας Πετράκη στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος Ραπτάκης και οι τρεις Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας. Η κα Χρύσα Ελευθερίου, Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας, η κα Μάρω Αντωνακάκη Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης και ο κ. Γιώργος Παπαδάκης Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Στην πολύωρη συνάντηση που υπήρξε εξετάστηκαν διάφορα σενάρια και τρόποι για να διαμορφωθεί το πλαίσιο της βέλτιστης δυνατής λειτουργίας των υπηρεσιών στην Περιφερειακή Ενότητα τη νέα περίοδο, χωρίς να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για αλλαγές ή ανακατατάξεις. Άλλωστε, επρόκειτο για συνάντηση προετοιμασίας για τη νέα θητεία, στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα και αναζητούνται διεξοδικά λύσεις.
Παρά τη διαφαινόμενη δυσκολία, ωστόσο, η Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει αισιόδοξη τονίζοντας πως δεν είναι ευχάριστο γεγονός η απώλεια προσωπικού, ωστόσο οι υπηρεσίες θα καταφέρουν να ανταποκριθούν χωρίς σοβαρά προβλήματα στη νέα περίοδο.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου