www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Όταν προσφέρουν τα παιδιά τότε η αξία είναι διπλή.

Είναι πραγματικά συγκινητική και παράλληλα ενθαρρυντική για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών η εικόνα να  βλέπεις μικρά παιδιά να αφήνουν τσάντες με τρόφιμα που ξέρουν ότι προορίζονται για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. 
Η εικόνα αυτή επαναλαμβάνεται σε όλες τις προβολές του κοινωνικού σινεμά των ΝΕΩΝ Νεάπολης   όπου αντί εισιτηρίου έχει ζητηθεί η προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης. «Η τσάντα δίπλα στην δικιά μας έχει πιο πολλά πράγματα, μαμά, στην άλλη ταινία να φέρουμε και εμείς πιο πολλά, εντάξει;» η πρόταση – συμφωνία – δέσμευση μιας μικρής ούτε 10 ετών που δείχνει να έχει καταλάβει τον σκοπό της λειτουργίας της δράσης αυτής. 

Και αν ένα από τα πολύ λίγα καλά, έχει αφήσει η περίοδος της κρίσης που περνάμε είναι σίγουρα αυτό της προσπάθειας μας να στηρίξουμε ανθρώπους που δεν τους ξέρουμε και οικογένειες που μπορεί να ζουν πολύ κοντά μας όμως δεν γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνούν. 

Σημασία άλλωστε δεν έχει ποιος είναι αυτός που περνάει δύσκολα, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ώστε να τον βοηθήσουμε. 

Τα παιδιά πλέον το γνωρίζουν, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. 

Η επόμενη προβολή στο θερινό σινεμά των ΝΕΩΝ είναι για την Δευτέρα 18 του μήνα στις 9 με την ταινία «Η σιωπή των αμνών».


ΘΑΝΟΣ Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου