www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Το 2 ήμερο της φιλοξενίας και της διασκέδασης.

“Ο Δεκαπενταύγουστος στη Νεάπολη είναι πανηγύρι με αίγλη. Και τούτο διότι, κατά ευτυχή συγκυρία, αφ’ ενός τιμώμενη αγία είναι η Παν-αγία, και αφ’ ετέρου οι Νεαπολίτες δεν ξεχνούν. Ξέρουν να τιμούν. 
Ερχόμενοι, κάθε χρόνο, ταπεινοί προσκυνητές και ενθουσιώδεις συμποσιαστές, δημιουργούν παράδοση τέτοια, που να ανταποκρίνεται αξιοπρεπώς στο μεγαλείο της Υπεραγίας, αλλά και στη μεγαλοπρέπεια του Μητροπολιτικού Ναού, που σηματοδοτεί κοσμώντας την πόλη. 

Η εορτή του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη, δικαίως, έχει φημισμένο παρελθόν. 

Ανάγκη να διαμορφωθεί αντίστοιχα το μέλλον με συμμετοχή και όραμα. 

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη, τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν., τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης.” 

Με το κείμενο αυτό τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 2ημέρου του 15αύγουστου στη Νεάπολη καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην πόλη και στις εκδηλώσεις, πολιτιστικές και αθλητικές  που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 
θα γίνουν στην κεντρική πλατεία στις 17:30 ”Αγώνας Mountain Bike”  Οργάνωση: Αθλητικός Ποδηλατικός Όμιλος Νεάπολης Πλ. Νεάπολης - Αγ. Βαρβάρα - Βιγλί - Αγ. Κων/νος -  Αγ. Γεώργιος Βραχασιώτης - περ. Σιδέρου - περ. Μαραδιανά - περ. Πλάκα - Αποθήκες Ένωσης Βουλισμένης - Περιφερειακός Νεάπολης - Πλ. ΝεάποληςΣυνολικό μήκος διαδρομής 18 km Κατηγορίες: 14-25 & 25 και άνω (ανεξαρτήτου φύλου)

Στις 22:00 ξεκινά το Κρητικό πανηγύρι με το συγκρότημα του Δημήτρη & Μανόλη Σπυριδάκη, χορευτικά θα παρουσιαστούν από τιμήματα της σχολής “Το Σπίτι της Τέχνης” Ανδριάνης Γαλανού, 

στις 23:00 θα δοθεί η “Εκκίνηση Ανωμάλου Δρόμου Τιμίου Σταυρού” με τους δρομείς να καταβαίνουν το άτσαλο ανάγλυφο του βουνού με την χρίση φακών και να τερματίζουν στην πλατεία περίπου 30 λεπτά αργότερα με το γλέντι να συνεχίζεται έως τις πρωινές ώρες. 

Ανήμερα Παρασκευή 15 Αυγούστου 
οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει στην κεντρική πλατεία στις 7:30 “Αγώνας Ποδηλατοδρομίας” Πλ. Νεάπολης - Βρύσσες - Δράσι - Αγ. Κων/νος -  Λίμνες - Νικηθιανός - Πλ. Νεάπολης Συνολικό μήκος διαδρομής 21 km με κατηγορίες: •14-35 Ανδρών,  •35 και άνω Ανδρών,  •14 και άνω Γυναικών και  •Αθλητών με αγωνιστική εμπειρία
ώρα 19:00 “Αγώνας Δρήρειου Δρόμου”, στις 19:30 “Αγώνας Βραδύτητας - Δεξιοτεχνίας” με ποδήλατα ενώ το 

Κρητικό πανηγύρι με το συγκρότημα του Γιώργη Καραγιώργη θα ξεκινήσει την μουσική στις 21.30, συμμετέχει χορευτικό τμήμα της Σχολής  Χορού Γιαννίκου – Ταμιωλάκη. 

Στις 22:00 θα γίνει η απονομή Επάθλων Αγωνισμάτων 2ημέρου. Οι διοργανωτές προσκαλούν τους επισκέπτες να γευτούν παραδοσιακή σουμάδα που θα παρασκευάζεται επιτόπου και θυμίζουν σε όλους να επισκεφτούν το λαογραφικό μουσείο και τις εκθέσεις που λειτουργούν στο χώρο του Παλιού  Γυμνασίου της Νεάπολης. 

Όπου και αν βρεθεί στη Νεάπολη ο κάθε επισκέπτης θα περάσει καλά και θα γευτεί την φιλοξενία των επαγγελματιών, των φορέων, των συλλόγων και των εθελοντών.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου