www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ο ...Σύγχρονος Δήμος

Με φορείς του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση και τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας.

Συζητήσαμε με τον κ Νικολαράκη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, τους κ Μετοχιανάκη, Μασούντ Χάνι, Κονταξάκη, της επιστημονικής επιτροπής, τους κ Μανουσάκη και Χαλκιαδάκη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων.

Όλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις που οδηγούν σε υποβάθμιση και μαρασμό το νοσοκομείο και στην υποβάθμιση του επιπέδου υγείας σε όλο το νομό, δεδομένου του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει το νοσοκομείο.

Κλινικές χάνουν προσωπικό, οι εφημερίες στις περισσότερες είναι ελλιπείς, οι γιατροί που φεύγουν δεν αναπληρώνονται. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο προσωπικό. Η χρηματοδότηση είναι ανεπαρκής με αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η παρέμβαση πολιτικών και άλλων παραγόντων λειτουργεί αρνητικά και οπωσδήποτε το πρόβλημα δεν είναι η ανακύκλωση του προβλήματος ανάμεσα στα νοσοκομεία του νομού.

Η αντιπροσωπεία το συνδυασμού, αποτελούμενη από τους Κουνενάκη Δημ., Ανδριώτη Γ, Αφορδακό Ν, Καστελλιανάκη Κ και Αρακαδάκη Γ, εξέφρασε τη στήριξη στις προσπάθειες του προσωπικού και στην ανάγκη ενός αρραγούς μετώπου για τη στήριξη του νοσοκομείου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθώς και στην ανάγκη αντίδρασης στα τεκταινόμενα.

Υπήρξε κοινή διαπίστωση πως η πρόταση για υπαγωγή του νοσοκομείου στη Γ ζώνη, το μόνο που κάνει είναι να ανακυκλώνει το πρόβλημα στο νομό και δεν πρέπει κατ ουδένα τρόπο να συζητείται.

Αγ Νικόλαος 3/10/2014

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου