www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

"Για να έχεις ρεύμα πρέπει να μην έχεις να φας".

Δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον στο Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αγίου Νικολάου από πολίτες που δεν μπορούν να επανασυνδέσουν το ρεύμα τους, όπως ενημέρωσε την ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. Μανόλης Αικατερινάκης.
«Εδώ και καιρό βάζουν την ΔΕΗ να εισπράττει διάφορα χαράτσια και μετά τα ίδια υπουργεία έρχονται να ζητήσουν από τους Δήμους να τους πει που έχει κόψει το ρεύμα.

Αυτά που γίνονται μόνο φόβο και ανησυχία προκαλούν ενώ κάλλιστα χαρακτηρίζονται τρελά την ίδια ώρα που υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας που ξεπαγιάζουν θέλουν με νέα τους ρυθμίσεις για να σου συνδέσουν εκ νέου το ρεύμα να είσαι πρώτα καταγεγραμμένος στα διάφορα συσσίτια, δηλαδή να βρίσκεσαι λίγο πριν το τέλος και για να έχεις ρεύμα προϋπόθεση στην Ελλάδα του 2013 είναι να μην έχεις να φας.» είπε και σχολίασε ότι σε επίπεδο Δήμου Αγίου Νικολάου δεν έχουν καταγραφεί ανάγκες παρόμοιες από κατοίκους έως τώρα.

Στην περίπτωση όμως που κάποιος συντοπίτης μας εντός των ορίων του Δήμου Αγίου Νικολάου χρειάζεται βοήθεια σε ότι αφορά επανασυνδέσεις με την ΔΕΗ τότε μπορεί να απευθύνεται στο κοινωνικό δίκτυο του Δήμου και σε συνεργασία με την Κοινωνική λειτουργό Αγάπη Σκυβάλου να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Σε ότι αφορά τις οδηγίες του Υπουργείου περιβάλλοντος

 Οι δήμοι θα πρέπει να αποστέλλουν άμεσα στις επιτροπές που έχουν οριστεί, τις καταστάσεις όσων πολιτών, από την 1η Νοεμβρίου, ανήκαν στους καταλόγους των κοινωνικών και των προνοϊακών δομών Δήμων και Περιφερειών και οι οποίοι δεν έχουν ρεύμα. Δουλειά της κάθε επιτροπής, όπως τόνισε ο υπουργός, είναι να προχωρά άμεσα στην επανασύνδεση του ρεύματος στα συγκεκριμένα νοικοκυριά. Αντίστοιχες καταστάσεις θα ζητηθούν, επίσης, από τους κατά τόπους ιεράρχες και τις προνοιακές δομές της Εκκλησίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί η ενημέρωση των πολιτών για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, «υπάρχουν ακόμη οικογένειες και συνάνθρωποί μας οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και για διάφορους λόγους δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις».

Αποφασίστηκε ακόμη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ένταξη σε αυτό. Ωστόσο, ο υπουργός επιφυλάχθηκε ως προς το πρακτικό του θέματος. Για όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι, καθ΄ υπέρβαση της απόφασης της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), το χρονικό περιθώριο για διακοπή του ρεύματος έχει επεκταθεί από τους επτά μήνες στο ένα έτος.

Επιπλέον αποφασίστηκε η έκδοση, τις επόμενες ημέρες, Υπουργικής Απόφασης με βάση την οποία θα παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση έως 70% στις κοινωνικές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίες οργανώνουν κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία ή κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία.

Από τις 180 οικογένειες που έχουν καταγραφεί στο κοινωνικό δίκτυο του Δήμου, έως και χθες καμία από αυτές δεν είχε ζητήσει την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών που βρίσκονται στο κτίριο δίπλα στην Αγία Τριάδα και στο τηλ 2841086090.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου