www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

"Μέσα λέω ...μέσα", video.

Τρίτη 28η Οκτωβρίου 2014, ακόμα μια παρέλαση στη πλατεία της Νεάπολης και λόγω επαγγέλματος δεν έχω χάσει σχεδόν καμία 15 χρόνια τώρα. 


Το σκηνικό το ίδιο σχεδόν πάντα, είτε 25η Μαρτίου είτε 28η Οκτωβρίου τα σχολεία με τα καλά τους και τα καθαρά τους κάνουν το βήμα τους υπό τους ήχους των εμβατηρίων της αγαπημένης φιλαρμονικής και υπό τα βλέμματα των θεατών και των επισήμων. 

Το πλάτος της πλατείας ευρύχωρο αρκετά ώστε να χωρούν πολλοί θεατές δίπλα και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. 

Η δουλειά των οργάνων της τάξης χωρίς άγχος και προβλήματα μιας και το κλίμα είναι πάντα ήπιο έως οικογενειακό στην πλατεία της πόλης. 

Γονείς και παππούδες χειροκροτούν τα απιδιά και τα εγγόνια τους, φίλοι τα φωνάζουν και τους λένε να κοιτάξουν για μια Φώτο και όλοι στο τέλος αν χειροκροτήσουμε την μεγάλη αγάπη της πόλης την φιλαρμονική μας. 

Λόγο επαγγέλματος ξανά κινούμαι διαρκώς ώστε να φωτογραφίσω και τα τελευταία χρόνια να βιντεοσκοπήσω τις παρελάσεις. 

Προσπαθώ να μην ενοχλώ τους θεατές και στέκομαι σε ουδέτερα σημεία και για τον λόγο αυτό άλλωστε ποτέ έως τώρα κανείς δεν μου είχε κάνει παρατήρηση ότι ενοχλώ.

 Ποτέ έως την Τρίτη όπου το όργανο της τάξης, προφανώς μην γνωρίζοντας την ειδικότητα μου, δεν έπρεπε κιόλας, μου είπε να πάω στην άκρη και μάλιστα το είπε με τρόπο όχι ευγενικό ακουμπώντας με και σπρώχνοντας ελαφρώς για να το κάνω. 

Η παρέλαση στο τέλος της, δεν ενοχλούσα όμως παρόλα αυτά αν και του είπα ότι είμαι δημοσιογράφος άρα θα πρέπει να διευκολύνει το έργο μου, έδειξε μόνο πίστη στις διαταγές για τάξη κατά την διάρκεια της παρέλασης. 

Το παρόν δημοσίευμα δεν γίνεται για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για θέμα… ηθικής πλέον τάξης και σε καμία περίπτωση δεν αφορά το σύνολο των αστυνομικών που σε επίπεδο τοπικό υπάρχει η καλύτερη των σχέσεων.

Εκτιμώ πως το συγκεκριμένο όργανο της τάξης στο πέρας της παρέλασης έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, μακάρι το ίδιο να κάνει σε κάθε φορά που το καθήκον τον καλεί.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου