www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Αποφάσεις έργων για τον επόμενο χρόνο από το Τ.Σ Νεάπολης. fotos

Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης με την παρουσία στην αίθουσα της Δημοτικής κοινότητας αρκετών κατοίκων και δημοτών γεγονός που ίσως μεταφέρει τις συνεδριάσεις σε χώρο λίγο μεγαλύτερο  ώστε να μπορεί το κοινό να δίνει το παρόν.  
Σε ότι αφορά την θεματολογία του συμβουλίου τα θέματα που κλήθηκα τα μέλη του να πα΄ρουν αποφάσεις και αν εισηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν να κάνουν τόσο με την καθημερινότητας των κατοίκων όσο και με το σχέδιο έργων για τον επόμενο χρόνο του 2015. Οι πράξεις αναλογισμού και το σχέδιο πόλης παραμένει καυτή πατάτα στα χέρια των εκλεκτών που έχει εκλέξει η τοπική κοινωνία. 

Ο σύμβουλος Δημάρχου και πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Τσιχλής που έκανε την εισήγηση είπε πως άμεσα πρέπει να  ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό συμβούλιο ώστε το θέμα των αναλογισμών να ολοκληρωθεί και να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες με τα δεδομένα όμως να μην βοηθούν πολύ ώστε χρονικά σύντομα να ολοκληρωθεί το θέμα αυτό. 
Γιάννης Τσιχλής

Τα λάθη του προηγούμενου χρονικού διαστήματος αφορούν και τον μελετητή αλλά και την άσχημη λειτουργία των Δημοτικών υπηρεσιών στην προηγούμενη Δημοτική θητεία. Το νέο σχέδιο πόλης δε δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί με βάση την υπάρχουσα κατάσταση κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί επίσης. 
εκπρ. συλ. εμπορων Λαϊκών Αγορών

Στην συνεδρίαση ζητήθηκε από την μεριά των εμπόρων των λαϊκών αγορών η μεταφορά της Λαϊκής αγοράς της Νεάπολης σε άλλο σημείο από την στιγμή που στον δρόμο που τώρα γίνεται. Δίπλα από το στάδιο της πόλης δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, έχει ο δρόμος χώμα και με τις βροχές δημιουργείται λάσπη και έτσι είναι δύσκολο για όλους, στην συνεδρίαση ακούστηκαν πολλές προτάσεις και τελικά το θέμα αναβλήθηκε μέχρι τα μέλη της τοπικής κοινότητας να δουν το θέμα σε ξεχωριστή συνεδρίαση τους και να προτείνουν θέσεις στους επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς. 
Νίκος Συλλιγάρδος

Σε ότι αφορά τα έργα που καλείται η τοπική δημοτική κοινότητα να προτείνει στην ΔΕΥΑΝ ώστε να γίνει προγραμματισμός εργασιών στην επόμενη χρονιά δόθηκε προτεραιότητα σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα όμβρια νερά στην κεντρική πλατεία. 

Να καθαριστούν και σε μερικές περιπτώσεις να αντικατασταθούν ή να μεγαλώσουν τα φρεάτια, να προχωρήσουν οι καθαρισμοί των δεξαμενών του νερού και να γίνει μια μελέτη καταγραφής και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης καθώς υπάρχουν περιοχές στον αστικό ιστό της πόλης όπου παίρνουν ακόμα νερό με εξωτερικούς μαύρους σωλήνες.  

Αναφορικά με τις προτάσεις των έργων για την περίοδο του 2015 από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νίκο Συλιγάρδο έγινε η πρόταση ώστε αν ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου η ανάπλαση της πλατείας Βερντέν, η συντήρηση και ανάδειξη στις παλιές βρύσες  της πόλης και να γίνει μια μελέτη που θα αφορά την ανάπλαση του αστικού κέντρου που θα περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία και όλο το τετράγωνο που θα περιλαμβάνει την είσοδο της πόλης από τις Βρύσες έως και την Μεγάλη Παναγία. 

Τα μέλη από τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης είπαν ότι καλύτερο θα ήταν ο σχεδιασμός αυτός να αφορά μια πιο μακροχρόνια περίοδο ένταξης έργων και όχι μόνο την επόμενη χρονιά. Για τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός της πόλης αποφασίστηκε να γίνουν προτάσεις σε δέκα περίπου περιπτώσεις όπου εξυπηρετούνται μόνιμοι κάτοικοι και σε επόμενη φάση να στρωθούν με άσφαλτο δευτερεύοντες δρόμοι που δεν εξυπηρετούν άμεσα και καθημερινά κατοίκους.

 Για τους αγροτικούς δρόμους και ενόψει της τρέχουσα ελαιοκομικής περιόδου που ξεκινά θα καταγραφούν οι δρόμοι που πρέπει να καθαριστούν με δεδομένο ότι το συνεργεί του Δήμου θα επέμβει πρώτα στις περιοχές του Σισίου όπου εκεί ξεκινά πιο νωρίς το μάζεμα των ελιών.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου