www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Υποσχέσεις ΞΑΝΑ για την παιδιατρική του ΓΝΑΝ

Συνολικά 25 επικουρικοί γιατροί θα έλθουν επιπλέον στην Κρήτη για να καλύψουν κενά από τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία του νησιού, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας που έγινε στην Αθήνα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης, στις θέσεις αυτές θα προβλεφθεί και επικουρικός παιδίατρος για την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. 


Ο Δυπεάρχης υπεραμύνεται της επιλογής αυτής, τονίζοντας πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως με την διαδικασία του επικουρικού γιατρού έλυσε το πρόβλημα με παιδίατρο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αφού θα τοποθετηθεί από την επόμενη κιόλας εβδομάδα παιδίατρος, όπου σήμερα υπηρετούν τέσσερις παιδίατροι και έξι νεογνολόγοι. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αξιοσημείωτη η άμεση παρέμβαση της Υγειονομικής Περιφέρειας που φαίνεται να δρομολογεί λύση ενώ στην περίπτωση της παιδιατρικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η λύση μεταφέρεται για το μέλλον.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η άμεση τοποθέτηση παιδιάτρου στο Βενιζέλειο αφορά εσωτερική μετακίνηση από Κέντρο Υγείας της ενδοχώρας του Ηρακλείου προς το Νοσοκομείο. 


Πρόκειται δηλαδή για τη λογική των εσωτερικών μετακινήσεων, πρακτική που στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου υιοθετεί η Υγειονομική Περιφέρεια. Είναι δε ενδεικτική η παρατήρηση του Δυπεάρχη πως με την ενιαία διοίκηση είναι εσωτερικό θέμα των Νοσοκομείων στο Λασίθι πώς θα λειτουργήσουν χωρίς να κλείσει καμία κλινική, αφήνοντας ανοικτό το θέμα των μετακινήσεων, το οποίο, όμως, δεν γίνεται αποδεκτό σε τοπικό επίπεδο διότι προκαλεί τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία και αντιπαραθέσεις στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να λύνει το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η καταγεγραμμένη έλλειψη γιατρών.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου