www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Διακοπές με κλικ...

Για τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο στους ξενοδόχους να διεκδικήσουν περισσότερους πελάτες με καταχώρηση της ξενοδοχειακής μονάδας ή της μονάδας ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και δωματίων τους, θέλησε να ενημερώσει ο Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης. 


Για το λόγο αυτό προσκάλεσε εκπροσώπους της εταιρείας «Expedia», η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες «on line» εταιρείες ταξιδίων, παγκοσμίως. Διαθέτει μεγάλη γκάμα ταξιδιωτικών ιστοσελίδων και διαδικτυακών τόπων για κρατήσεις πακέτων διακοπών, προσελκύοντας έτσι πελάτες με ποικίλες αγοραστικές συνήθειες και ταξιδιωτικά προφίλ, από άτομα που κλείνουν διακοπές εγκαίρως μέχρι άτομα που αναζητούν προσφορές της τελευταίας στιγμής.


Το 2012 κατά μέσο όρο 50 εκατομμύρια ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τις ιστοσελίδες της Expedia κάθε μήνα και έκλεισαν πάνω από 119 εκατομμύρια διανυχτερεύσεις.



Η υπεύθυνη για την Κρήτη της εταιρείας Expedia, Άννα Τζένου, μίλησε για τις ευκαιρίες που δίνει η συνεργασία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για διεύρυνση του πελατολογίου τους, τονίζοντας ότι η τάση χρήσης του διαδικτύου για κρατήσεις από τουρίστες είναι διαρκώς αυξητική, φθάνοντας σήμερα στο 45%. Για το 2015 η εταιρεία προβλέπει ότι οι μισές κρατήσεις σε ξενοδοχεία, αγορά αεροπορικών εισιτηρίων ή ενοικίαση αυτοκινήτου από ταξιδιώτες θα γίνονται μέσω διαδικτύου.


Όπως είπε η κ. Τζένου, μια ξενοδοχειακή επιχείρηση με ιστοσελίδα στο διαδίκτυο θα δεχθεί κρατήσεις της τάξης του 12% μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί ως επιχείρηση στο διαδίκτυο. Το 1/3 αυτών πριν κάνει την κράτηση επισκέφθηκε κάποιο άλλο διαδικτυακό κανάλι, για να διασταυρώσει τις πληροφορίες για το ξενοδοχείο και σε άλλους ιστότοπους. Το 15% των κρατήσεων έρχεται στην επιχείρηση μέσω συνεργαζόμενων καναλιών.


Τόνισε ότι η Expedia σήμερα προσφέρει στους επιχειρηματίες του τουρισμού μεγαλύτερη προβολή, φροντίζοντας να φτάσουν σε πελάτες που δεν θα μπορούσε να φτάσει από μόνη της η επιχείρηση μέσω μόνο της δικής της ιστοσελίδας. Ως εταιρεία, η Expedia έχει παρουσία σε 150 ιστοσελίδες, με παρουσία σε 70 χώρες, με ιστοσελίδες μεταφρασμένες σε 33 γλώσσες.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου