www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τριχοπούλου ενημερώνει Ζερβό για τον σχεδιασμό των νέων προσλήψεων στα νοσοκομεία.

Τις θέσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έχουν προγραμματιστεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης για να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
 κοινοποίησε στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, με σχετικό έγγραφο που υπογράφει η αρμόδια Υποδιοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Άννα Τριχοπούλου περιγράφοντας το σχεδιασμό που περιλαμβάνει προσωπικό όλων των κλάδων.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο επισημαίνει πως το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει σοβαρά κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης υπενθυμίζει πως τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις και ειδικά με τους αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Υγείας, αλλά και αναφέρεται στις συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και στο ότι έχουν δοθεί οδηγίες για κάλυψη θέσεων σύμφωνα με τα υπομνήματα που έχουν κατατεθεί.


Ο κ. Ζερβός κατά την τελευταία συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, τόσο με το υπόμνημα, όσο και προφορικά ζήτησε από την Υγειονομική Περιφέρεια να γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των θέσεων αυτών σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνει με γραπτή απάντηση της, προκειμένου να υπάρχει μια τεκμηριωμένη, σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα κινηθεί στο μέλλον η διαδικασία για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.

.
Οι θέσεις.
Σύμφωνα με την αποτύπωση που κάνει η Υποδιοικήτρια, έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις γιατρών, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων και εκκρεμεί ο διορισμός των επιλεγέντων γιατρών στο Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μία θέση ιατρικής βιοπαθολογίας, μία μικροβιολογίας ή αιματολογίας, μία παθολογίας και δύο χειρουργικής.

Επιπλέον επισημαίνει πως έχει προκηρυχθεί μία θέση επικουρικού χειρουργού από το Σεπτέμβριο και εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Υπουργείο.


Στα παραπάνω η κα Τριχοπούλου προσθέτει ενημερωτικά ότι παρατάθηκε για έξι μήνες η σύμβαση που έχει το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό, αναφέροντας συγκεκριμένα έναν τεχνικό και μία Διοικητική Γραμματέα (ΔΕ), μία νοσηλεύτρια της ΜΕΘ (ΤΕ) και μία βοηθό ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων (ΔΕ). Παράλληλα επισημαίνει πως έχει ζητηθεί να καλυφθεί το Νοσοκομείο από προγράμματα προώθησης της απασχόλησης για οκτώ θέσεις. Συγκεκριμένα, μία θέση πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Διοικητικού, μία θέση τεχνολογικής εκπαίδευσης Λογιστικού, δύο θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών γραμματέων και έξι θέσεις νοσηλευτών.


Τέλος, η υποδιοικήτρια αναφέρει πως υπάρχει σχέδιο της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών εν όψει της προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται ουσιαστικά για τις θέσεις που έχουν καταγραφεί και στο υπόμνημα που έχει καταθέσει ο Δήμος στον Υπουργό Υγείας και οι οποίες θα αναζητηθούν στη συνέχεια στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρξει και των νέων συναντήσεων με παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.


«Είχαμε πει πως δεν έχει νόημα να υπάρχουν συνεχώς θεωρητικές συζητήσεις γύρω από τις υφιστάμενες ανάγκες και κάθε φορά να αναζητείται μια πρόσκαιρη λύση, αλλά πρέπει να βαδίσει τόσο το Νοσοκομείο, όσο και η Δημοτική Αρχή στη διεκδίκησή της μ' ένα σχέδιο γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα για τις προσλήψεις και τί άλλο θα διεκδικήσουμε. Προφανώς και τώρα προχωράμε στη συζήτηση για τις θέσεις που πρέπει ακόμα να καλυφθούν», τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.


ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου