www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Υποκρισία, υποκρισία και πάλι υποκρισία,

Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!
(«Ασκητική»)Ν.Καζαντζάκης, γράφει η ΟΛΓΑ ΔΡΑΚΑΚΗ

 Όταν πριν 4 και βαλε  χρόνια  άκουγα τον ΓΑΠ  να ανακοινώνει την ομηρία και παράδοση της χώρας και σαν μοναδική λύση για την έξοδο  από την κρίση   να παρουσιάζει την « πράσινη ανάπτυξη» με έπιασε λίγο στον ύπνο τσίμπησα όπως όλοι με το “πράσινη”.. την απάντηση τελικά την πήρα τέσσερα χρόνια μετά διαβάζοντας για μια  « Aνακοίνωση-βόμβα από τους απογόνους των Ροκφέλερ»: 

Διακόπτουν!! κάθε επένδυση σε ορυκτά καύσιμα για να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αυτό Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα, στη Νέα Υόρκη.

Η δήλωσή αυτή γίνεται λίγες ώρες προτού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσπαθήσει να εξασφαλίσει συναίνεση για την υπογραφή μιας διεθνούς συμφωνίας στη Σύνοδο του Παρισιού το 2015. 

 Υποκριτικά και χωρίς ίχνος ντροπής ακούμε να  μιλούν για πράσινοι ανάπτυξη, όλοι αυτοί, που από τον καιρό της βιομηχανικής επανάστασης μέχρι και σήμερα, δεν σταμάτησαν ποτέ, να καταστρέφουν τους φυσικούς πόρους, με τυφλό πάθος, χάριν της κερδοφορίας. 


Υποκρισία, υποκρισία και πάλι υποκρισία, αν τους ενδιέφερε πραγματικά το περιβάλλον, θα υπηρετούσαν την ειρήνη, αλλά κατέληξαν ότι οι πόλεμος είναι καλλίτερη  μπισνα … για τις επιχειρήσεις τους . 

Εύκολα μετά τα παραπάνω μπορεί κάποιος να καταλήξει ότι :
 Η πράσινη ανάπτυξη είναι ένας φαινομενικά “αγαθός” σκοπός που νομιμοποιεί, χάριν αναγκαιότητας, όχι και τόσο αγαθές διαδικασίες.

Η αυτοαποκαλούμενη “πράσινη οικονομία” είναι στην πραγματικότητα «η νέα μορφή αποικιοκρατίας»! 

Οι χώρες του πλούσιου Βορρά,  «θέλουν να δημιουργήσουν μηχανισμούς παρέμβασης προκειμένου να παρακολουθούν και να εκτιμούν τις εθνικές πολιτικές χρησιμοποιώντας τις περιβαλλοντικές ανησυχίες ως δικαιολογία».

Μεγάλες  πολυεθνικές όπως η EDF και οι ντόπιοι συνεργάτες τους προχωρούν  με διαδικασίες φάστ τράκ (επιτάχυνση αδειοδότησης) στη μεγαλύτερη λεηλασία γης και περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας. 

 Με πρόσχημα την σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, όλες σχεδόν οι κορυφογραμμές, πλαγιές, κάμποι, ακόμα και προστατευόμενες περιοχές, παραχωρούνται στους επενδυτές των αιολικών, υβριδικών, φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών σταθμών.
Χιλιάδες στρέμματα πολύτιμης βλάστησης, αποψιλώνονται για να καλυφθούν με εκατομμύρια κυβικά μπετόν και σίδερα.

Όπου υπάρχουν επιφανειακά και υπόγεια νερά θα κατασκευασθούν αντλησιοταμιευτήρες χωρητικότητας εκατομμυρίων κυβικών, με στόχο τον έλεγχο του πολυτιμότερου κοινού αγαθού, του νερού

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ από το ΥΠΕΚΑ η πρόσφατη αδειοδότηση του υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού τέρατος της θυγατρικής της EDF επιβεβαιώνει, πέρα από κάθε αμφιβολία, το μέλλον που μεθοδεύει για την Κρήτη η συγκυβέρνηση.

Επιτρέποντας στην «στην Γαλλίδα εταίρα» ανενόχλητη να ασελγήσει στον τόπο μας  με ένα  « έργο» που περιλαμβάνει τέσσερα αιολικά πάρκα με 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο νομό Χανίων και 58 στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου ( 47 στον Τσιλίβδικα πάνω από το φαράγγι του Κοτσυφού και 11 στην Λαμπινή) και δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης στο Αζιλακόδασος, στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, η καθεμιά για 1.200.000 κυβ.μ.)

Μια άλλη θυγατρική της EDF έχει άδεια παραγωγής για ένα ακόμα υβριδικό με  αντλησιοταμιευτήρες στην Αγ Βαρβαρα Ηρακλειου 58 ανεμογεννήτριες βόρεια της Νεάπολης Καρύδη Δοριες κ.α

 Η ΤΕΡΝΑ, επίσης, ετοιμάζει μεγάλο υβριδικό στο φράγμα Ποταμών στο Ρε θυμνο.
 Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε να αποδείξουμε  ότι μας αξίζει να ζούμε σ αυτόν τον ευλογημένο τόπο ότι συνεχίζουμε να ανήκουμε σε εκείνη την περήφανη ράτσα  που τον υπερασπίστηκε χιλιάδες χρόνια τώρα.

Γιατί τότε θα έρθει εκείνη η μέρα που θα επισκεφθούμε το Κράσι και η «Μεγάλη Βρύση» με τα άφθονα νερά θα έχει στερέψει  ..και ο μεγάλος πλάτανος  θα πάψει να λέει την ιστορία  του για τότε που φιλοξένησε στην σκιά του τον Ν. Καζαντζάκη   και αυτός τον αγάπησε και τον  έβαλε  σε μια από τις ιστορίες του στον Καπετάν Μιχάλη.

Γιατί τότε θα έρθει εκείνη η μέρα που θα επισκεφθούμε το Αζιλακόδασος
στις πρόποδες της Σελένας, και δεν θα περπατάμε  συντροφιά με την  μυρωδιά του δάσους και το άρωμα από τα βότανα και το βρεγμένο χώμα, τους ήχους από τα φύλλα των δέντρων που τρίζουν κάτω από τα πόδια μας, με το άγγιγμα της φύσης στα κλαδιά των δένδρων, αλλά και με το δικό της άγγιγμα στην ψυχή μας βαθιά, μέσα σε ένα τοπίο πανάρχαια πανέμορφο που μόνο αν τον επισκεφθεί  κανείς μπορεί να τον νιώσει.

ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ.. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ….ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ !!
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΥΣΤΟΧΑ ΛΕΕΙ Ο  Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

 «Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.» Ν.Καζαντζάκης


Υ/Γ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΥΣΣΩΜΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΡΑΓΕ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ??????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου