www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Όρεξη και διάθεση από τους γονείς.

Με διάθεση και όρεξη προσφοράς στην σχολική κοινότητα του 5ου νηπιαγωγείου ξεκίνησε την πορεία του στα τοπικά δρώμενα το νέο Δ.Σ του συλλόγου των γονέων και κηδεμόνων όπου συνήλθε σε σώμα μετά τις εκλογές.
 Στην αίθουσα διδασκαλίας του ολοήμερου τμήματος του 5ου Νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Συλλόγου για  φέτος, παρουσία και των εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Έπειτα από μια εκτενή και, ιδιαίτερα, ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τις νηπιαγωγούς, για ζητήματα καθημερινότητας στους χώρους του νηπιαγωγείου και για τους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην προσχολική ηλικία, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.. 

Παρόντα ήταν και απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. τα οποία οι νέοι γονείς ευχαρίστησαν για τις πολύτιμες υπηρεσίες, που προσέφεραν μέχρι τώρα, καθώς και για τις χρήσιμες συμβουλές, που τους έδωσαν για τη συνέχιση του έργου τους. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους:

Ιωάννα Κρητσωτάκη- Δρακωνάκη, πρόεδρος, ΜαρίαΜιαούλη, αντιπρόεδρος,
Σοφία Βασιλάκη, γραμματέας, Δημήτρης Κουνετάκης, ταμίας και μέλη
Ειρήνη Περάκη, Νικόλαος Φαρσάρης  Εμμανουήλ Καπανταϊδάκης  με αναπληρωματικούς, Μαρία Βάρδα Μαρία, Ειρήνη Τσίγκου Ειρήνη και Κωνσταντίνο Σιάμο.

 Η δράση του συλλόγου θα είναι πολύπλευρη και απορρέει από  4 βασικούς πυλώνες: ΣΧΟΛΕΙΟ - ΠΑΙΔΙΑ- ΓΟΝΕΙΣ -ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, είπε η νέα πρόεδρος. 

Περιληπτικά για κάθε τομέα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφορούν: (α) την αρωγή στο έργο των δασκάλων και την παροχή εποπτικών μέσων για τη διδασκαλία, (β) την πραγματοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, (γ) την πραγματοποίηση ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τη σύσφιξη των γονέων μεταξύ μας και (δ) τη συμμετοχή μας στα κοινωνικά δρώμενα και στα θεσμικά όργανα της πόλης.  

«Το σχολείο δεν είναι ένα «δημόσιο κτήριο» ή κάτι ξένο, είναι το ΣΠΙΤΙ μας.   Η παρουσία του συλλόγου είναι νομικά κατοχυρωμένη με σκοπό να  αξιοποιήσουμε το δικαίωμα αυτοδιαχείρισης, ελέγχου και προώθησης λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν τα παιδιά μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι στο σχολείο και στην εκπαιδευτική διαδικασία.» είπε ακόμα η πρόεδρος και έκλεισε με την φράση του Τ. ΣΟΛΚ που δεν πρέπει οι γονείς να ξεχνούν 

«Οι σωστοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά. Ρίζες, για να ξέρουν πού βρίσκεται το σπίτι τους. Φτερά, για να πετάξουν μακριά.»

ΘΑΝΟΣ Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου