www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η γκάφα του αστυνομικού με το υπηρεσιακό όχημα

Αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί και σε ειδικό πόστο, διέπραξε μια απίστευτη γκάφα, για την οποία όχι μόνο αναμένεται να ελεγχθεί πειθαρχικά από την Υπηρεσία του, αλλά η απερισκεψία του αυτή αποτέλεσε το μείζον θέμα συζήτησης τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κατά τα άλλα έμπειρος και σοβαρός, όπως φημολογείται, αστυνομικός (δεν υπηρετεί στο νομό Ηρακλείου), ο οποίος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος ως συνοδός σκύλου που εντοπίζει εκρηκτικές ύλες, παράτησε το όχημα της υπηρεσίας του, με αναμμένη τη μηχανή, το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και τον σκύλο στην ειδικά διαμορφωμένη θέση του οχήματος. Όταν επέστρεψε, το αυτοκίνητο της αστυνομίας, το οποίο ο ίδιος χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, αλλά και τις μετακινήσεις του σκύλου, είχε γίνει «καπνός».

Για καλή του τύχη, το υπηρεσιακό όχημα, το οποίο μπορεί να διακρίνει κανείς ότι ανήκει στην αστυνομία, δεν το πήραν κλέφτες ή άλλου είδους κακοποιοί για κάποια μελλοντική χρήση. Το πήραν συνάδελφοί του αστυνομικοί, οι οποίοι το αναγνώρισαν, κι όταν είδαν ότι ο «σκυλάς» συνάδελφός τους δεν επιστρέφει, το μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια. 

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, πολύ κοντά σε ιδιωτική κλινική της πόλης χθες τις πρωινές ώρες. 

Οι πληροφορίες από επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό όπου υπηρετεί ο ξεχασιάρης αστυνομικός αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε πάρει τη σχετική άδεια που απαιτείται για τη μετακίνησή του από το νομό του προς το Ηράκλειο.

Κατά πληροφορίες στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν για λόγους υγείας και γι’ αυτό στάθμευσε σε σημείο κοντά στην ιδιωτική κλινική το αυτοκίνητο. Κατά άλλες πηγές ενημέρωσης, βρέθηκε εκεί για υπηρεσιακούς λόγους, γι‘ αυτό άλλωστε είχε μαζί του και το σκύλο.


Διατάχθηκε ΕΔΕ

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό και οι οποίοι εντόπισαν πρώτοι το ανασφάλιστο υπηρεσιακό όχημα με αναμμένη τη μηχανή, κατάλαβαν αμέσως για τι όχημα πρόκειται, ενώ αναζητώντας πληροφορίες με ερώτησή τους προς το «100», επιβεβαίωσαν δίνοντας τα στοιχεία της πινακίδας ότι πρόκειται για αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. από άλλο νομό του νησιού. 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζήτησαν τον οδηγό στην τριγύρω περιοχή, περίμεναν επίσης γι’ αρκετή ώρα στο σημείο, όμως ο συνάδελφός τους δεν εμφανίστηκε, ώστε το θέμα να λήξει εκεί, με αποτέλεσμα να πάρουν το αυτοκίνητο του και να το οδηγήσουν στην βάση τους. 

Ο αστυνομικός, ο οποίος είναι άγνωστο πώς ενημερώθηκε, έφτασε μετά από αρκετή ώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για την παραλαβή του αυτοκινήτου, στο ντουλαπάκι του οποίου είχε και το όπλο του.

Αξιωματικοί που υπηρετούν στην ίδια περιοχή με το εν λόγω όργανο της τάξης ρωτήθηκαν σχετικά, ωστόσο, αν και επιβεβαίωσαν το περιστατικό δεν θέλησαν να κάνουν κάποια σχετική δήλωση. 

Αστυνομικοί από το Ηράκλειο που πληροφορήθηκαν το θέμα, όταν ρωτήθηκαν, εξέφρασαν και οι ίδιοι την απορία τους σχετικά με την παράληψη του αστυνομικού να κλειδώσει το αυτοκίνητο της υπηρεσίας του. «Πραγματικά είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει, όπως επίσης να πάρει μαζί και το όπλο του» ανέφεραν, τονίζοντας παράλληλα ότι «ίσως να αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό θέμα που του απέσπασε την προσοχή κι έτσι να το αμέλησε». 

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση την οποία θα διενεργήσει ανώτερος αξιωματικός του Σώματος. 


πηγη 
ΠΑΤΡΙΣ

Σ.Σ 
Το συμβάν αυτό σαφώς και είναι μεμονωμένο και σε καμία περίπτωση η απερισκεψία του συγκεκριμένου αστυνομικού δεν μπορεί να φωτογραφήσει το σύνολο των εργαζομένων στην Ε.Α.

Θ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου