www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

"Υπάρχουν, ας τα αξιοποιήσουμε " είπε ο πρόεδρος του Εμπ. Συλ. Νεάπολης για τα κτίρια στην περιοχή.

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στην ΑΝΑΤΟΛΗ που αφορούσε το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Δήμο ώστε να πάρει στην δική του κυριότητα κάποια ακίνητα στην πόλη του Αγίου Νικολάου,
 τα μέλη του εμπορικού συλλόγου της Νεάπολης επανέφεραν στην συνεδρίαση του Τ.Σ της πόλης το θέμα της χρήσης των ακινήτων της Νεάπολης. 

Παρόν στην συνεδρίαση ήταν ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την περιοχή της Νεάπολης Κωστής Κοκκίνης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται να πάρει τα ακίνητα αυτά για να μεταφέρει υπηρεσίες του Δήμου αλλά για να τα εκμεταλλευτεί διαφορετικά. 

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Σταύρος Τζώρτζης παρέδωσε στο νέο Τ.Σ όλη την αλληλογραφία που έχει προηγηθεί τα τελευταία χρόνια με υπουργεία και υπηρεσίες για να τους δείξει το ενδιαφέρον που έχει υπάρξει ώστε τα κτίρια αυτά από την στιγμή που υπάρχουν με κάποιο τρόπο να τα εκμεταλλευτούν οι τοπικές αρχές και να γίνουν κάτι. 

«Είναι κρίμα άλλες περιοχές να νοικιάζουν κτήρια για να τα κάνουν δράσεις και εμείς να τα έχουμε και ή να ερημώνουν ή να έχουν γίνει αποθήκες. Σας παραδίδουμε όλη την αλληλογραφία που έχουμε 4 χρόνια τώρα ώστε να κρίνεται και εσείς αν κάτι μπορούμε να κάνουμε, είτε να μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου εδώ ή να δημιουργηθεί κάτι που θα δώσει στην πόλη μια επιπλέον τόνωση. 

Εμείς έχουμε εκλογές σε λίγες μέρες και θέλουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει να την εμπιστευτούμε και σε σας ώστε να προχωρήσει ένα κάποιο σχέδιο για την συνέχεια.» είπε ο πρόεδρος λαμβάνοντας την σύμφωνη γνώμη όλων ότι είναι κρίμα πραγματικά κτίρια όπως αυτό που στεγάζονταν παλιά η εφορία, ή το κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική κοινότητα αλλά και αυτό που ήταν το παλιό ορφανοτροφείο και ανήκουν στην κτηματική υπηρεσία να τα τρώει ο χρόνος και να υπολειτουργούν. 

Τα μέλη της τοπικής κοινότητας είπαν ότι πραγματικά είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει τους συνδυασμούς που συμμετέχουν και το έχουν βάλει στις προτεραιότητες τους ώστε να το δουν συνολικά για την περιοχή.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου