www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τέλος οι διακοπές;

Την επόμενη Κυριακή τελειώνει η ταλαιπωρία με τις πολύωρες προγραμματισμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος,
 οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και θα επαναληφθούν την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, σε ολόκληρη την περιοχή του Μεραμβέλλου και του Οροπεδίου Λασιθίου.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Δικτύων Περιοχής Αγίου Νικολάου Γιάννης Λουκαράκης, «η εγκατεστημένη ισχύς του υποσταθμού μέσης τάσης Αγίου Νικολάου, που εξυπηρετεί όλη την επαρχία Μεραμβέλλου και το Οροπέδιο Λασιθίου, από την Παχειά Άμμο μέχρι και την Τάρμαρο, αφορούσε δύο μετασχηματιστές επί 25 MVA. Η ζήτηση ισχύος στην αναφερόμενη περιοχή φτάνει τα 40 – 45 MW. Λόγοι εξασφάλισης εφεδρείας και συνθηκών ασφαλείας επιβάλουν να έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τα ζητούμενα ηλεκτρικά φορτία, ακόμη και στην περίπτωση που πάθει ζημιά και βγει εκτός λειτουργίας ο ένας από τους δύο μετασχηματιστές.»


Πριν από δύο χρόνια αντικαταστάθηκε ο ένας από τους μετασχηματιστές και τοποθετήθηκε ένας των 50 MVA. Σε ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, που θα καλύψει την ανάγκη εφεδρείας και ασφάλειας, αντικαθίσταται και ο δεύτερος μετασχηματιστής, αντίστοιχης ισχύος, 50 MVA.


Η διακοπή ρεύματος επιβάλλεται γιατί στη διάρκεια των εργασιών συνεργεία εργατών σηκώνουν σύρματα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης για να ενσυρματώσουν το μετασχηματιστή, εργασία που είναι αδύνατον να γίνει με τους αγωγούς υπό τάση.


Οι εργασίες που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή συνεχίστηκαν την τρέχουσα εβδομάδα και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, είπε ο κ. Λουκαράκης.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

πηγη www.anatolh.conm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου