www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πάει αλλού η λαϊκή αγορά του Αγ. Νικολάου;

Ο χώρος φιλοξενίας της λαϊκής αγοράς ήταν το πρώτο θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, στην πρώτη συνεδρίασή του, στο ΡΕΞ.
 Στη συζήτηση που έγινε προήδρευσε ο κ. Γιώργος Μαυροφόρος και παρευρέθησαν εκπρόσωποι των παραγωγών και εμπόρων της λαϊκής αγοράς, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Καφέ Εστιατόρων, του Τμήματος Τροχαίας και της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Δέσπω Καρνιαδάκη και Χάρης Αλεξάκης.

Μετά από μακρά συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, κατάθεση προτάσεων αλλά και αντιρρήσεων, το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας υιοθέτησε την πρόταση της Αντιδημάρχου Δέσπως Καρνιαδάκη, να ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να αποτυπώσει τους χώρους στις θέσεις που προτάθηκαν και κατόπιν συνεργασίας και με την Τροχαία, να μελετήσει τη δυνατότητα φιλοξενίας της λαϊκής αγοράς και να εισηγηθεί αρμοδίως στο Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας.


Πέραν της παραμονής στη σημερινή της θέση, επί του ανοιχτού χώρου που χρησιμοποιείται ως ιδιωτικό πάρκινγκ και της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, την οποία υπερασπίστηκαν παραγωγοί και έμποροι της λαϊκής αγοράς και οι επαγγελματίες των καφέ μπαρ, κατατέθηκαν και άλλες δύο προτάσεις.


Η μία, την οποία είχε διατυπώσει ο Αντιδήμαρχος Ν. Χαριτάκης και μεταφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση (ο ίδιος δεν παρέστη, λόγω κωλύματος), αφορά τον περιφερειακό δρόμο της Αμμούδας.


Η άλλη, την οποία κατέθεσε το μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Εμμ. Μαμαλάκης, αφορά στην περιοχή από το ναό του Αγίου Αντωνίου έως το δρόμο μπροστά από το ΕΚΑΒ, όπου, όπως είπε, υπάρχουν αρκετοί δρόμοι και δυνατότητα στάθμευσης περισσότερων οχημάτων.


Επίσης προτάθηκε, αν όχι μόνιμα, η λαϊκή αγορά να μετακινείται και να γίνεται εκ περιτροπής, ένα εξάμηνο στην παλιά της θέση και ένα εξάμηνο στη νέα κατάλληλη θέση που θα επιλεγεί μετά την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.


Στην περιοχή που θα επιλεγεί τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να γίνει οριοθέτηση του χώρου, διαγράμμιση και αρίθμηση των θέσεων, ώστε κάθε θέση που παραχωρείται σε παραγωγό ή έμπορο να είναι συγκεκριμένη και να αντιστοιχεί στην άδεια που του παραχωρείται.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου