www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Τιμήθηκε ο πρώτος των πρώτων.

Ο πρώτος των πρώτων του νομού Λασιθίου Μανόλης Γ. Ιεραπετρίτης, η οικογένεια του οποίου κατάγεται από το Βραχάσι, τιμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον κινηματογράφο Δρήρος στη Νεάπολης από το ίδρυμα Γιάννη Χρηστάκη. 
Ο Μανόλης τελείωσε το Λύκειο στη Νεάπολη και με βαθμό καλύτερο από κάθε άλλο στο νομό 19,6 πρώτευε με 18.947 μόρια στην ιατρική σχολή Κρήτης.  

Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Παγκρητική ένωση Αμερικής και το κληροδότημα της για το πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κοσμήτορας του πανεπιστημίου και ο σύλλογος φίλων του πανεπιστημίου Κρήτης. 

Το τιμητικό έπαινο και το ποσό των 1500 Αμερικανικών δολαρίων που το συνόδευε του απένειμαν ο Μανόλης Βεληβασάκης πρόεδρος του παγκοσμίου συμβουλίου των Κρητών ο οποίος παρουσίασε και το έργο του Ιδρύματος του γιατρού Γιάννη Χρηστάκη και ο Γιώργος Κωντάκης τοπικός πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Αμερικής. 

Η παρουσία του κ. Βεληβασάκη που ήρθε από τις ΗΠΑ για την εκδήλωση αυτή έδειξε την βαρύτητα και την σοβαρότητα της εκδήλωσης την οποία όμως δυστυχώς παρακολούθησαν λίγοι θεατές κυρίως από το στενό οικογενειακό κύκλο του τιμώμενου και φίλοι του από την περιοχή της Νεάπολης και του Βραχασίου.  

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ο όποιος τόνισε την μεγάλη πνευματικότητα της περιοχής του Επάνω Μεραμπέλλου, το υψηλό επίπεδο της μόρφωσης που πάντα υπάρχει και συνεχάρη τον τιμώμενο για τις επιτυχίες του. 

Στην αίθουσα βρίσκονταν ακόμα ο νυν σύμβουλος από το Βραχάσι Χρίστος Μαμαλούκος, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την περιοχή Κωστής Κοκκίνης, πρώην εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή και κάποιο φίλοι. 

Όλοι ανεξαίρετος μίλησαν για το ήθος και την μεγάλη προσπάθεια του φοιτητή πλέον της ιατρικής Μανόλη Ιεραπετρίτη όπως επίσης και για τις θυσίες και τους κόπου της οικογένειας του. 

Να θυμίσουμε ότι ο Μανόλης Βεληβασάκης είναι ο μηχανικός που κατεδάφισε τους δίδυμους πύργους μετά την καταστροφή τους και τώρα κατασκευάζει στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ένα ουρανοξύστη που μετά την περάτωσή του σε πέντε περίπου χρόνια) θα είναι ο ψηλότερος στον κόσμο (1001 μέτρα !!!).


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου