www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Aπολαυστικός, αποκαλυπτικός και στο τέλος καυστικός

Συνέντευξη όπου μίλησε για τα πάντα μας παραχώρησε ο γυμναστής Λευτέρης Ραφαηλάκης, όπου ήταν απολαυστικός, αποκαλυπτικός και στο τέλος καυστικός...του Αντρέα Πισσάκη

Αναλυτικά όσα μας είπε:
Για την ενασχόλησή του με το στίβο και τις διακρίσεις του:
Ξεκίνησα στην ηλικία των δώδεκα χρονών και το αγώνισμά μου ήτανε τα 800 μέτρα.Έχω 6 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, 3 συμμετοχές σε Εθνικές ομάδες.Κατείχα το πανελλήνιο ρεκόρ παμπαίδων από 1987-89 στο αγώνισμά μου καθώς και το παγκρήτιο ρεκόρ στα 800μ. ανδρών για οκτώ χρόνια.
Για τις σπουδές του:
Φοίτησα στο ΤΕΦΑ Αθηνών, κατέχω Μεταπτυχιακό στην Εργοφυσιολογία και είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Προπονητική – Εργοφυσιολογία.
Για τις συνθήκες προπόνησης του τότε και του σήμερα:
Εμείς κάναμε προπόνηση σε χώμα,οι σημερινοί αθλητές σε ταρτάν.Οι προπονητές επίσης σήμερα έχουν περισσότερες γνώσεις και γενικά οι συνθήκες την σημερινή εποχή για να προπονηθεί και να αγωνιστεί κάποιος είναι καλύτερες.
Για τους αθλητές του ΑΟΛ:
Στο αγωνιστικό τμήμα υπάρχουν δώδεκα παιδιά, στο προαγωνιστικό άλλα τόσα και στις ακαδημίες 150 παιδιά στον Άγιο Νικόλαο και στην Νεάπολη.
Για την συμμετοχή στην Νεάπολη:
Υπάρχει συμμετοχή και σίγουρα η κατασκευή του στίβου έχει επιφέρει ανάπτυξη.
Για την ποιότητα των Ακαδημιών:
Το υλικό στις ακαδημίες είναι εξαιρετικό και σίγουρα θα αναδειχθούν αρκετά παιδιά.
Για τους πρωταθλητές αυτή τη στιγμή της ομάδας:
Σπύρος Δαβράδος στα 800-1500 μ. , Μαρία Μανιαδάκη στα 3000 μέτρα στιπλ, Κων/να Γεροντή στο ίδιο αγώνισμα, Μαρία Μαρή στα 400 μέτρα εμπόδια, Ηλιάνα Λυράκη στα 200 και στα 400 μέτρα,Αθηνά Μαλλιωτάκη στα 2 χιλιόμετρα.Τους παραπάνω ανέφερα ενδεικτικά, καθώς υπάρχουν και άλλοι αθλητές που διακρίνονται.
Για τα προβλήματα υποδομής:
Η οικονομική κρίση που βιώνουμε δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον στίβο. Εγώ προσωπικά θα ήθελα μια κλειστή αίθουσα για εσωτερικές προπονήσεις όταν βρέχει και μία αίθουσα γυμναστικής.
Για τα προσόντα που χρειάζεται να διαθέτει ένα παιδί:
Το βασικό προσόν είναι η όρεξη για δουλειά και σίγουρα ένα στοιχειώδες ταλέντο.Συνέπεια, σοβαρότητα και πειθαρχία αποκτούνται μέσα από την ενασχόλησή του.Το πλεονέκτημα με τον στίβο είναι ότι υπάρχουν πολλά αγωνίσματα και τα παιδιά μπορούν νακατευθυνθούν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
ΑΟΑΝ:Τι κρατάς και τι θα ήθελες να ξεχάσεις;:
Θα κρατήσω τις καλές σχέσεις που είχα και έχω με τους παίκτες , τα όσα έζησα στα μπαράζ ανόδου και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα ήθελα να ξεχάσω τον τρόπο με τον οποίο έφυγα από την ομάδα.
Νέο ξεκίνημα με την ΑΕΝ.Πως κυλάει η προετοιμασία και ποιος είναι ο στόχος; :
Η προετοιμασία ξεκίνησε νωρίς προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε φυσική κατάσταση των παικτων.Υπάρχουν όμως αρκετές απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά παραμένω αισιόδοξος ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει παρ' όλο που θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.Ο στόχος είναι να βελτιωθούν οι παίκτες ατομικά και η ομάδα να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και να είναι ανταγωνιστική.
Ποια η συμβολή του γυμναστή στο ποδόσφαιρο; :
Πολύ σημαντική διότι με την σωστή προετοιμασία αποφεύγονται οι τραυματισμοί, οι παίκτες είναι πιο ισόρροπα γυμνασμένοι και γενικότερα γίνεται καλύτερος αγωνιστικός προγραμματισμός.
Δύο λόγια για το πρωτάθλημα που ξεκινάει:
Το επίπεδο του πρωταθλήματος το θεωρώ υψηλό και δύο ή και τριών ταχυτήτων.Φαβορί θα χαρακτήριζα τον ΑΟΑΝ με τον ΟΦΙ να ακολουθεί μαζί με την ΑΕΝ. Πολύ καλές ομάδες έχουν και η Ελούντα Με την Νίκη Σητείας.
Πως βλέπεις το πρωτάθλημα της Super League;:
To θεωρώ ένα πρωτάθλημα παρωδία το οποίο φασιστοκρατείται από τους γνωστούς άγνωστους εδώ και χρόνια.Προς το παρόν δεν το παρακολουθώ μιας και δεν αγωνίζεται η ΑΕΚ εκεί, κάτι που θα γίνει από του χρόνου και το γεγονός αυτό θα του προσδώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον
Διάβασε περισσότερα στο: anatolhsport.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου