www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μαθήματα ζωής στο 5ο Νηπιαγωγείο.

To διδακτικό προσωπικό και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια τον κ.  Μασούτ Χάνι, ιατρό - διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, 
προσκεκλημένο για την παράδοση των μαθημάτων παροχής πρώτων βοηθειών . 

Τα μαθήματα έλαβαν χώρα στις 20/21-10-2014 στο χώρο του σχολείου, σε ώρες πέραν του διδακτικού ωραρίου, απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς του σχολείου, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες μεταδόθηκαν , σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση σε προπλάσματα. 

Αφορμή για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, από μέρους του συλλόγου, είναι το γεγονός ότι καθημερινά στο χώρο του σχολείου, στο σπίτι αλλά και στους διάφορους χώρους των κοινωνικών δραστηριοτήτων, συμβαίνουν διάφορα μικροατυχήματα, χωρίς να γνωρίζουμε οι περισσότεροι το σωστό και ασφαλή τρόπο αντιμετώπισής τους. 

Μια έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση μπορεί να απαλύνει και να εξαλείψει τις επιπτώσεις , ενώ αντίθετα μια λανθασμένη να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας, στα πλαίσια μιας ευρύτερης θεματολογίας που ο σύλλογος σκέφτεται να καθιερώσει  ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εντασσόμενης στο πνεύμα μιας αμφίδρομης και ουσιαστικής επικοινωνίας.

Kαι να θυμόμαστε πάντα πως:

«Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή.»
Πλάτων

από το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου