www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος στο 1ο Δημοτικό Νεάπολης

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος πήγε σχολείο στη Νεάπολη μέσω, οθόνης και όχι μόνο, 
 Πληροφορίες, στοιχεία, οδηγίες, κανόνες και συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο είχαν την ευκαιρία μαθητές και εκπαιδευτικοί της Ε και Στ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης  να παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια διαδραστικής τηλεδιάσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11:00  έως τις 12 :30 το πρωί της Τρίτης. 

Και στο παρελθόν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων παρακολούθησαν παρόμοια ενημέρωση μετά από αίτημα του σχολείου, μόνο που αυτή τη φορά  η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία του   Διευθυντή της Υπηρεσίας  Ταξίαρχου κ.  Μανώλη Σφακιανάκη.

 Ο κ. Σφακιανάκης, αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση από καταρτισμένες αξιωματικούς, χαιρέτησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές γύρω από το διαδίκτυο, τους κινδύνους που εγκυμονεί και τους τρόπους αποφυγής  τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εφαρμογή του «Cyberkid», η οποία είναι διαθέσιμη για υπολογιστές αλλά και smartphones, tablets, android και IOS και παρότρυνε τους μαθητές να τη δοκιμάσουν σε συνεργασία με τους γονείς τους . 

Το «CyberKid» (http://www.cyberkid.gov.gr/) και https://www.facebook.com/cyberkid.gov.gr), είναι ένας διαδικτυακός τόπος στον οποίο οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για την ασφαλή πλοήγηση και τους κινδύνους του διαδικτύου, αλλά και να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια.
Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

 Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για άλλα θέματα όπως το Cyber bullying (διαδικτυακός εκφοβισμός), τον κίνδυνο εξαπάτησης, τον εθισμό στο διαδίκτυο, τις κακόβουλες διαδικτυακές γνωριμίες κ.ά,

Την  ημερίδα παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου εκατοντάδες μαθητές από διάφορα σχολεία της Κρήτης και της Αττικής ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου