www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Απαλλακτική απόφαση για την Πλακιωτάκης Α.Ε

Απαλλακτική ήταν η δικαστική απόφαση του τριμελούς διοικητικού πρωτοδικείου Ηρακλείου για την εταιρία Πλακιωτάκης A.Ε  που αφορούσε πρόστιμο για πλαστό τιμολόγιο.
 Πρόκειται για την εταιρία στην οποία στο παρελθόν ήταν μέλος του Δ.Σ ο νυν υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης. 
Η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί το ΣΔΟΕ μετά την σύλληψη του ιδιοκτήτη της εταιρίας Αιγόκερως Α.Ε  ο οποίος είχε στήσει μια «βιομηχανία» έκδοσης πλαστών εικονικών τιμολογίων τα οποία στη συνέχεια πωλούσε σε άλλες εταιρίες. 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής «με το κόλπο των πλαστών τιμολογίων, καρπωνόταν ο ίδιος και οι πελάτες του τον ΦΠΑ και το κράτος δεν εισέπραττε δραχμή. Η ζημιά στο κράτος ξεπερνά  το 1,5 δισεκατομμύριο δρχ».
Μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα πλαστά τιμολόγια είχε εκδοθεί από την Αιγόκερως Α.Ε με λήπτη την εταιρεία Πλακιωτάκης Α.Ε ύψους 19. 411.000 δρχ για την διαχειριστική περίοδο του 1998 και στο οποίο εμφανίζεται ότι η εκδότρια εταιρία έχει πραγματοποιήσει για λογαριασμό της Πλακιωτάκης Α.Ε  ένα τεχνικό έργο. 

Μετά από τον έλεγχο  του ΣΔΟΕ στην εκδότρια εταιρία έδωσε εντολή ελέγχου για όλες τις εταιρίες που εμφανίζονταν ως λήπτες των εικονικών τιμολογίων.  Έτσι, η ΔΟΥ Σητείας επέβαλε στην εταιρία Πλακιωτάκης Α.Ε πρόστιμο ύψους 96.552 ευρώ ,ωστόσο, η εταιρία προσέφυγε στα δικαστήρια με σκοπό να μην πληρώσει το πρόστιμο καθώς όπως υποστήριξε δεν έχει καμιά σχέση με την Αιγόκερως Α.Ε και δεν γνωρίζει τίποτα για το πλαστό τιμολόγιο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου «η αποδιδόμενη σε αυτή παράβαση στηρίχθηκε αποκλειστικά στη έρευση του ένδικου τιμολογίου στην έδρα της εκδότριας εταιρείας και όχι της προσφεύγουσας».
Όπως αναφέρεται η Πλακιωτάκης Α.Ε «στρέφεται κατά της ανωτέρω πράξεως και ζητάει την ακύρωση της υποστηρίζοντας ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί φορολογικός έλεγχος στα τηρούμενα από τα ίδια βιβλία και στοιχεία καθώς επίσης δεν αποδεικνύεται ότι η ίδια πράγματι δέχτηκε και έλαβε το εν λόγω εικονικό τιμολόγιο».
Το koutipandoras.gr  επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλαιωτάκη και εκείνος είπε ότι «η συγκεκριμένη εταιρία είχε εκδόσει το 1998 ένα πλαστό τιμολόγιο και κοινοποιήθηκε στη ΔΟΥ το 2005 και μας είπε ότι ήρθε η επικύρωση ενός προστίμου. 

Εμάς στα στοιχεία δεν υπήρχε τέτοιο τιμολόγιο για αυτό κινήσαμε και μια διαδικασία δικαστική στην οποία έχουμε δικαιωθεί». Όπως αναφέρει ο νυν υφυπουργός Εργασίας για την εταιρία που στο παρελθόν ήταν μέλος του ΔΣ «η εταιρία έχει ελεγχθεί υπάρχουν φορολογικοί έλεγχοι στην συγκεκριμένη εταιρία». Άλλωστε, όπως εξηγεί «δεν γίνεται να βγουν δικαστικές αποφάσεις χωρίς έλεγχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου