www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πολιτικό θέμα για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου

Πολιτικό θέμα για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου θέτει η μείζονα μειοψηφία, ύστερα και από την στάση της πλειοψηφίας στο αίτημα των εννέα δημοτικών συμβούλων του «Σύγχρονου Δήμου» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,
 που από τις 18 Σεπτεμβρίου ζήτησαν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς της πλειοψηφίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Κουνενάκης τόνισε ότι ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός όφειλε πριν τις συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα για το νοσοκομείο, να είχε συζητήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γνωρίζει το πλαίσιο στο οποίο όφειλε να κινηθεί. «Αντιθέτως, ο Δήμαρχος μετέβη στην Αθήνα απροετοίμαστος και αιφνιδιάστηκε. Το θέμα αυτό, όμως, αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία και πρέπει να αντιδράσει. 


Και πρέπει σύσσωμη να δείξει την κάθετη αντίθεσή της για όσα μεθοδεύονται εις βάρος του νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και να αποτελέσει όπλο στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο...», μας είπε ο κ. Κουνενάκης.

«Οι εξελίξεις είναι δραματικές σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο μας. Θεωρούμε λοιπόν ότι το λόγο έχει πλέον η κοινωνία δια των οργάνων της. Και πρώτο, το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι και το ανώτατο όργανο του Δήμου. Θα έπρεπε λοιπόν να συγκληθεί από τον Πρόεδρο και το Δήμαρχο, ώστε να αποφασιστεί το τι θα κάνουμε. Δεν το έπραξαν. Καταθέσαμε λοιπόν αίτηση όπως προβλέπει ο νόμος, ζητώντας να καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και τον τρόπο αντίδρασής μας. Για το θέμα του νοσοκομείου υπάρχουν ήδη αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσματα αλλά και επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο που πρέπει να ανασυγκροτηθεί και η οποία παρακολουθούσε και διαχειριζόταν το όλο θέμα.


 Όμως τίποτα απ' όλα αυτά δεν λειτούργησε και απλά ο Δήμαρχος πήγε μόνος του στην Αθήνα, όπου προφανώς αιφνιδιάστηκε απ' αυτό που συνάντησε εκεί. Ακολούθησε η οργισμένη αντίδραση των ιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου. Νομίζω ότι εξ όλων όσων προηγήθηκαν, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου υστερεί... 

Επειδή ως εκλεγμένο όργανο εκφράζει την τοπική κοινωνία, έπρεπε και να πρωτοπορεί. Και έπρεπε να συμβεί το αυτονόητο, ό,τι εξ άλλου τηρούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά αυτό που έχει συμβεί, δεν έχει προηγούμενο στο Δημοτικό Συμβούλιο! Δηλαδή, το ότι αγνοήθηκε το αίτημα της μειοψηφίας που αντιπροσωπεύει το 1/3 του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και δείχνει νοοτροπία μη αρμόζουσα στα δημοκρατικά ήθη και έλλειψη σεβασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη μαρτυρεί ότι η πλειοψηφία φοβάται το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κόσμο... Πάντως, ό,τι συνέβη συνιστά πολύ κακή στροφή, αντιδημοκρατική, στροφή αυταρχισμού στο Δήμο Αγίου Νικολάου...», είπε ακόμα ο κ. Κουνενάκης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου