www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ανέλαβε και επίσημα ο Κοκκίνης

Ανέλαβε και κυριολεκτικά με την εγκατάσταση του την Τρίτη την θέση του αντιδημάρχου Νεάπολης και Βραχασίου ο Κώστας Κοκκίνης. 
Λίγο μετά τις 11 παρουσία του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού, της πρώτης σε ψήφους Δημοτικής Συμβούλου Έφης Βελημβσάκη, του τοπικού συμβούλου Δημήτρη Γαλανάκη και των τεχνικών συμβούλων του Δημάρχου Γιάννη Τσιχλή και Ίρις Περουλιού έγινε μια πρώτη σύσκεψη για θέματα και προτεραιότητες της περιοχής της Νεάπολης. 

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκίνη στην συνάντηση αυτή τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα καθημερινότητας που άμεσα θα προγραμματιστούν για να επιλυθούν ενώ ο βασικότερος στόχος της Δημοτικός αρχής θα είναι το σχέδιο πόλης.

 «Είμαστε σε θέση να πούμε ότι μετά από 2 μήνες θα έχουμε τις πρώτες πράξεις αναλογισμού που αφορούν το σχέδιο πόλης της Νεάπολης, θέμα που έχει ταλαιπωρήσει αρκετά την περιοχή και που από εκεί θα ξεκινήσει η τοπική ανάπτυξη και θα δοθεί τόνωση στο τομέα των κατασκευών.» είπε. Ακόμα χθες το πρωί έγινε και συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου που στην Νεάπολη είναι 5 με μια υπάλληλο να εξυπηρετεί στο γραφείο στο Βραχάσι λόγο άδειας ανατροφής που έχει πάρει η εκεί εργαζόμενη. 

«Με τους υπαλλήλους συζητήσαμε τα θέματα της λειτουργίας ων προσφερόμενων υπηρεσιών  από την μεριά του Δήμου στους κατοίκους, τα προβλήματα που έχουν και τις προτάσεις που ίδιοι έχουν να κάνουν ώστε η εξυπηρέτηση των κατοίκων να γίνει όσο δυνατόν πιο καλή και να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις τους στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου στον Άγιο Νικόλαο. Έδωσα σε όλους να καταλάβουν ότι καταρχήν θα είμαστε συνεργάτες για το κοινό καλό και έτσι τόνισα ότι πρέπει να κινηθούμε σε όλο το επόμενο διάστημα, έχοντας τον πολίτη σε πρώτη προτεραιότητα.» 

Αμέσως μετά έγινε συνάντηση και με τον πρόεδρο της τοπικής Δημοτικής κοινότητας Νίκο Συλλιγάρδο όπου τέθηκαν οι ρυθμοί εργασίας ώστε να γίνονται παράλληλα όλες οι λειτουργίες τόσο από την τοπική δημοτική κοινότητα όσο και από την κεντρική διοίκηση. 

«Με τον Νίκο Συλλιγάρδο είδαμε τα θέματα της κοινής παρουσίας και συνεργασίας στη Νεάπολη, έγινε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων και καταγραφή των πρώτων προτεραιοτήτων με το κομμάτι της συστηματικής και στενής συνεργασίας να είναι δεδομένο και από τις δύο πλευρές. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να παράξουμε το έργο που χρειάζεται η περιοχή σε όλους τους τομείς.» είπε ο αντιδήμαρχος. 

Ο Κωστής Κοκκίνης έφυγε νύχτα χθές από την περιοχή του Επάνω Μεραμπέλλου με τις συναντήσεις στο γραφείο του να κρατούν έως και νωρίς το απόγευμα όπου πήγε στη Μίλατο και είχε συνάντηση εκεί με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας του παραθαλάσσιου τοπικού διαμερίσματος. 

Την Τετάρτη οι επαφές του συνεχίστηκαν  με τον ίδιο να θέλει να έχει μια πρώτη συνάντηση συνεργασίας με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. κ Νεκτάριο, την συμμετοχή του οποίου χαρακτηρίζει σημαντική σε ότι αφορά τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. 

Ακόμα θα επισκεφθεί και όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Νεάπολης μαζί με τους πρόεδρους των Δημοτικών σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις επισκέψεις αυτές θα ζητηθεί από τους διευθυντές σε λίγες μέρες να καταγράψουν όλες τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε υπομνήματα τα οποία θα αποστείλουν στην υπηρεσίες του Δήμου για να μπουν σε προτεραιότητες οι βασικές τους ανάγκες. 

Η συνάντηση του αντιδημάρχου με τον νέο διοικητή του Α.Τ Νεάπολης θα γίνει πιο πιθανά έως το τέλος της εβδομάδας ενώ ήδη τηλεφωνικά οι δύο άντρες έχουν ανταλλάξει τις πρώτες τους κουβέντες.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου