www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόεδροι σε επιτροπές, σύμβουλοι και μη.

Tη δυνατότητα να μπορεί στη θέση του προέδρου των δύο Σχολικών Επιτροπών – Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα – να τοποθετείται εκτός από το Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο και ένας δημότης, πρότεινε και κατάφερε να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή.
 Αυτό ανοίγει το δρόμο για υλοποίηση της πρόθεσης του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού να τοποθετήσει ως πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την κ. Πόπη Καφφετζάκη και ως Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον κ. Μανόλη Μαμαλάκη.

Κατόπιν συζητήσεως, έγιναν και βελτιωτικές προτάσεις. Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αφορδακός πρότεινε και υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αντί πέντε διευθυντών δημοτικών σχολείων, στη Σχολική Επιτροπή να υποδειχθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωριστά και μία διευθύντρια νηπιαγωγείου, που δεν εκπροσωπούνταν μέχρι σήμερα.


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Πανίκος Καρατσής υποστήριξε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε στις δύο αυτές επιτροπές να εκπροσωπείται απλώς με ένα το πολύ δημοτικό σύμβουλο και όχι να ορίζει τέσσερα ή πέντε μέλη του. 


Αντί αυτών, τόνισε ότι θα έπρεπε να ορίζονται περισσότεροι πολίτες, λαμβάνοντας τη σχετική αποφασιστική εξουσιοδότηση που τους δίνει ο ορισμός τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρότεινε λοιπόν να γίνει σχετική μείωση των δημοτικών συμβούλων.

Έτσι, στη συγκρότηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετέχουν 3 δημοτικοί σύμβουλοι (εκ των οποίων οι 2 της μειοψηφίας), 3 δημότες, 4 διευθυντές δημοτικών σχολείων και ένας διευθυντής νηπιαγωγείου, 2 εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, με την ευχέρεια ο πρόεδρος να μπορεί να είναι και μη αιρετό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην απόφαση μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ανδριώτης.


Στη συγκρότηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετέχουν 3 δημοτικοί σύμβουλοι, 2 δημότες, 5 διευθυντές σχολείων, 2 εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και 1 εκπρόσωπος των Μαθητικών Κοινοτήτων, με τη δυνατότητα και εδώ της επιτροπής να προεδρεύει και μη αιρετό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Και στην απόφαση αυτή μειοψήφησε ο κ. Ανδριώτης.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου