www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου.

Σειρά επαφών είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης, σε μια προσπάθεια να προωθήσει στο ξεκίνημα της θητείας του τα βασικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος
 και παράλληλα να δρομολογηθούν ζητήματα που σχετίζονται με έργα και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα στον ορεινό δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος έχει ανοικτό ένα βασικό μέτωπο που σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη να υπάρξει το απαιτούμενο προσωπικό που θα λειτουργήσει τις βασικές Υπηρεσίες του Δήμου. Με δεδομένες τις ελλείψεις που υπάρχουν είναι σαφές πως ο Δήμος απαιτείται να αποκτήσει στελέχη για να μπορεί να ανταποκριθεί όχι μόνο στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού αλλά και στη βασική διεκπεραίωση των καθημερινών αναγκών.


Με δεδομένη την κατάσταση που υπάρχει, ο κ. Στεφανάκης είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννη Ιωαννίδη θέτοντας στο τραπέζι μια πρόταση για τη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος με θεσμικό τρόπο. Έτσι, πρότεινε να ενταχθεί ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στο καθεστώς που ρυθμίζει την εξαίρεση από το μνημόνιο στο θέμα των προσλήψεων, όπως έχει εφαρμοστεί στους νησιωτικούς Δήμους.


 Το ζήτημα θα εξεταστεί από το Υπουργείο, αν και θεωρείται δύσκολη και χρονοβόρα μια διαδικασία τέτοιων αλλαγών κυρίως διότι το θέμα σχετίζεται με γενικότερες κυβερνητικές αποφάσεις, ωστόσο η πρόταση θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Εκείνο όμως που φαίνεται πως είναι πιο βατό και υλοποιήσιμο στην παρούσα περίοδο είναι να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμαρχου για προσωπικό, μέσα από τις επόμενες προσλήψεις που προγραμματίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έχει αποφασίσει πως θα ενισχύσει τους Δήμους με στελέχη που διαθέτουν εξειδίκευση με βάση τις σπουδές τους.

 Έτσι, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου αναμένεται να ενισχυθεί με προσωπικό ειδικοτήτων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Υπηρεσιών, στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα επιτραπούν από το Υπουργείο.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου