www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας χρόνος χωρίς τον Παύλο Φύσσα.

Πριν από ένα χρόνο δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας. 

Η δολοφονία του αποτέλεσε το σημείο καμπής για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τις Αρχές, με την κρίσιμη δίκη για την εγκληματική οργάνωση να αναμένεται στο τέλος του έτους.

Το τελευταίο διάστημα, στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκεται η ογκωδέστατη δικογραφία για τη δολοφονία και ο ίδιος έχει παρακολουθήσει στενά, καθώς είναι ο εποπτεύων εισαγγελέας, τις πολύμηνες ανακρίσεις που διενήργησαν οι δύο ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.




Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και εν όψει της έναρξης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή έως τα τέλη του έτους, διοργανώνονται αντιφασιστικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Η ομάδα «Δεν Ξεχνάμε», μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τους φίλους και τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα, πρόκειται να προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια μνημείου σήμερα, Πέμπτη στις 14:00 στο σημείο της δολοφονίας.
Παράλληλα, σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Π.Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.
Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή προγραμματίζεται αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου