www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ίσως και 500 οι νέοι φοιτητές στον Αγιο Νικόλαο.

Μετά τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός των επιτυχόντων στις δυο Σχολές που εδρεύουν στον Άγιο Νικόλαο: της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του TEI Κρήτης.


Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
Για τους επιτυχόντες στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης (ΑΣΤΕΚ και όχι πια ΑΣΤΕΑΝ) που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο, επικοινωνήσαμε με την διευθύντρια της Σχολής κ. Ευαγγελία Σημαντηράκη, που μας είπε:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή ορισμό των εισακτέων αλλά τον υπολογίζουμε στους 62. Από αυτούς μένει να δούμε πόσοι τελικά θα αποφασίσουν να εγγραφούν και να φοιτήσουν στον Άγιο Νικόλαο. Τώρα οι φοιτητές γνωρίζουν τι προσφέρει η Σχολή… έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι, όπως και σε άλλες σχολές, δεν προβλέπεται δωρεάν στέγαση και σίτιση. Γι’ αυτό υπολογίζω ότι τελικά δεν θα έχουμε πολλές απώλειες και ότι από τα 62 παιδιά, θα εγγραφούν τουλάχιστον τα 40 με 45… δηλαδή θα δημιουργήσουμε, όπως και πέρυσι, δυο τμήματα. Σίγουρα με τον αριθμό αυτό θα έχουμε κάποιο κτιριακό πρόβλημα και γι’ αυτό ίσως κάποια μαθήματα τα μεταφέρουμε τις απογευματινές ώρες. Στο υπάρχον κτίριο υπάρχει μόνο μια μεγάλη αίθουσα για 40 - 45 παιδιά!»

Για το συνολικό αριθμό των φοιτητών στην ΑΣΤΕΚ η κ. Σημαντηράκη μας ενημέρωσε ότι «…στο 2ο έτος οι φοιτητές είναι 40 με 45, αλλά πιθανόν ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει γιατί κάποια παιδιά που είχαν ζητήσει αναβολή θα ενεργοποιήσουν την περσινή εγγραφή τους. Στο 3ο έτος φοιτούν 20 σπουδαστές. Συνολικά υπολογίζω ότι ο αριθμός των φοιτητών μας το ακαδημαϊκό έτος 2014 -15 θα είναι γύρω στους 120… ο μεγαλύτερος αριθμός της τελευταίας δεκαετίας».

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Την ικανοποίησή του για τον αριθμό των εισακτέων στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο (Λακώνια), μας εξέφρασε ο προϊστάμενος του Τμήματος κ. Στέλιος Παπαδάκης:
«Υπολογίζουμε ότι οι εισακτέοι στο νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου θα είναι περίπου 200… και αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός εισακτέων που μπορούν να φοιτήσουν στο Τμήμα. Τον ακριβή αριθμό θα τον ξέρουμε μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Βεβαίως αναμένουμε να δούμε και πόσοι από τους επιτυχόντες θα θελήσουν να εγγραφούν και να φοιτήσουν στον Άγιο Νικόλαο».

Ρωτήσαμε τον κ. Στέλιο Παπαδάκη για τα προβλήματα που πιθανόν θα υπάρξουν το νέο ακαδημαϊκό έτος και η απάντησή του ήταν «…όπως και σε όλες τις Σχολές, με τις υπάρχουσες περικοπές, ίσως να έχουμε πρόβλημα με τον αριθμό των ωρομίσθιων καθηγητών».

Το σύνολο των φοιτητών
Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των φοιτητών που θα φοιτήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 15 στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από την Γραμματεία του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου μας ενημέρωσαν ότι:

«Πέρυσι, το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 14, στο 1ο εξάμηνο εισήχθησαν 164 φοιτητές, στο 3ο εξάμηνο (ακαδημαϊκό έτος 2012 - 13) φοίτησαν 42, το 5ο εξάμηνο (ακαδημαϊκό έτος 2011 - 12) ήταν η χρονιά που δεν είχαμε εισακτέους παρά μόνο 5 από κατατάξεις, στο 7ο εξάμηνο (ακαδημαϊκό έτος 2010 - 11) φοίτησαν 79, ενώ από το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 10, οι φοιτητές της πρακτικής ήταν 4 και του πτυχίου 22.

 Συνολικά, με τα περσινά δεδομένα, στο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου είχαμε 316 φοιτητές. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους φετινούς εισακτέους, περίπου 200, τότε ο αριθμός των φοιτητών του Αγίου Νικολάου, για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 15, ίσως πλησιάσει τους 500».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου