www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κανόνια...made in Russia

Νέο "κανόνι" έσκασε την Τρίτη για τον ρωσικό τουρισμό, αφού μετά το ταξιδιωτικό γραφείο "Labirint" και το  "Intaer" το ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του.

"Ανάμεσα στους λόγους για την απόφαση αυτή ήταν η ραγδαία πτώση στη ζήτηση και την αγοραστική δύναμη λόγω της απότομης αύξησης της αξίας του συναλλάγματος και της αρνητικής πολιτικής κατάστασης", σημειώνεται στην ανακοίνωση που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του τουριστικού γραφείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 500 Ρώσοι τουρίστες-πελάτες του Intaer σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη.
Το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο είχε προγραμματίσει να στείλει στην Ελλάδα 10.000 Ρώσους τουρίστες
Η πτώχευση του Intaer ήταν, σύμφωνα με στελέχη άλλων Ρώσων tour operator, αποτέλεσμα της πρόσφατης πτώχευσης του Labirint.
 Ο λόγος είναι ότι ο συγκεκριμένος tour operator αγόραζε αεροπορικές θέσεις από το Labirint. Έτσι, όταν πτώχευσε ο τελευταίος δεν μπόρεσε να καλύψει τις θέσεις στις αεροπορικές με τις οποίες συνεργάζονταν το Labirint, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει το πρόγραμμά του.
Πηγές της ρωσικής αγοράς αναφέρουν ότι ο Intaer έχει εγγυητικές επιστολές ύψους 30 εκατομμυρίων ρουβλίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Η ασφαλιστική εταιρεία που έχει συμβληθεί με τον Intaer θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή στη Ρωσία, αλλά το ποσό της κάλυψης μικρό για να καλύψει την πελατεία του γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου