www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Η θάλασσα και το καλοκαίρι δεν είναι μόνο παιχνίδι.

Για τους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα και το παιχνίδι σε αυτή μίλησε ο ναυαγοσώστης Στέφανος Μπόνης στους μαθητές του ΚΑΠ Αγίου Νικολάου. 
Τους μίλησε τόσο για το παιχνίδι στην ζέστη και στην θάλασσα όσο και για τις πρώτες βοήθειες και τους τρόπους αποφυγής σφαλμάτων κατά την περίοδο του καλοκαιριού  ώστε αυτό να περάσει χωρίς άσχημες εμπειρίες. 

Τόνισε ότι αν κάποιο παιδί δεν ξέρει να κολυμπά επιβάλλεται να φορά σωστικά μέσα και να μην απομακρύνεται από την ακτή και τους γονείς του ή άλλους ενήλικες.  Ακόμα και το θέμα του φαγητού στη θάλασσα πρέπει να γίνεται με πρόγραμμα και επί 2 ώρες μετά από πλήρες γεύμα καλό είναι να αποφεύγεται το παιχνίδι στο νερό, με ένταση. 

Στην ακτή τα παιδιά πρέπει να φορούν πλαστικά ή δερμάτινα πέδιλα ή παπούτσια. Ακόμα το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου με ζελατίνη που απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία, αποτελούν απαραίτητο εξάρτημα για τα παιδιά στην άμμο ή γενικότερα στο παιχνίδι στην ακτή. Το αντηλιακό να επαλείφεται στο πρόσωπο και στο σώμα κάθε 2 ώρες ενώ η ποσότητα στην πλάτη του παιδιού να είναι αρκετή. 

Οι ώρες με τον πιο «καυτερό» ήλιο, είναι αυτές μεταξύ 11:00 – 16:00. Μεγάλη επισης σημασία και στο θέμα της αφυδάτωσης να έχουν πάντα μαζί τους δροσερό νερό ή άλλο υγρό ενώ να επιλέγουν να παίζουν σε μέρη με σκιά. 

Όλα αυτά και διάφορα άλλα αν τα απιδιά ακολουθούν και οι γονείς μαζί τους σίγουρα το καλοκαίρι θα αφήσει μόνο όμορφες αναμνήσεις από ανέμελες στιγμές.


ΘΑΝΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου