www.fonien.gr

για περισσότερη ενημέρωση διαβάστε εδώ...
www.fonien.gr - το νέο τοπικό ενημερωτικό portal

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Τα κανόνια κανόνια και οι κουβέντες... κουβέντες.

Υπό το φάσμα του ντόμινο των πτωχεύσεων ρωσικών τουριστικών γραφείων και υπό το φόβο ότι το πρόβλημα δεν έχει εκτονωθεί, αλλά ότι πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλα και ήδη έχει προσδιοριστεί το επόμενο «κανόνι», 
πραγματοποιήθηκε , στο Ηράκλειο, ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων, στην οποία παρέστη η Διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αγνή Χρηστίδου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ Α. Μεταξάς, ξενοδόχοι και διευθυντές ξενοδοχείων απ' όλη την Κρήτη κ.α.

Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι εκτός από το «Labirint» που ήταν ένας πολύ μεγάλος τουριστικός οργανισμός, τα υπόλοιπα ρωσικά γραφεία που ήδη πτώχευσαν αλλά και εκείνα που πιθανότατα θα ακολουθήσουν είναι μικρότερα και οι πιθανές ζημίες όχι πολύ μεγάλες.

Εξ άλλου, όπως επανέλαβε ο κ. Πελεκανάκης, οι περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είχαν προπληρωθεί για τους πελάτες που είχαν από το «Labirint» και οι απώλειες ήταν μικρές.

Οι εξελίξεις στον Τουρισμό

Η χθεσινή ημερίδα είχε ως κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιχειρεί, όπως εξήγγειλε, την αναβάθμιση στο χώρο του τουρισμού.

Επίσης συζητήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει νέους όρους χρήσης αιγιαλού και παραλίας, οι εξελίξεις γενικά στο θεσμικό περιβάλλον του τουριστικού τομέα, η μίσθωση κατοικιών εντός των ξενοδοχείων, η τουριστική εκπαίδευση κλπ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου